SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sendikal Mücadele Zor Uğraş"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:10:25
A- A+ PAYLAŞ

Aktif Eğitimciler Sendikası Malatya Başkanı Fatih Yanardağ, bazı sendika yöneticileriyle birlikte Malatya'da şubesi bulunan Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim Bir-Sen Sendikaların makamlarında nezaket ziyaretinde bulundu.

Sendikalaşmanın önemine değinen Fatih Yanardağ, eğitim camiasının özlük haklarında iyileştirmelerin olması ve eğitimcilerin haksızlıklar karşısında kendilerini savunabilmesi sendika üyeliğiyle mümkün olabileceğini söyledi. Aktif Eğitimciler Sendikası Malatya Başkanı Fatih Yanardağ sendika çalışmaları ve eğitim sorunları hakkında sendika yöneticileriyle bir süre sohbet etti ve karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.

Aktif Eğitimciler Sendikası Malatya Başkanı Fatih Yanardağ,  sendikal mücadelenin yapılması zor bir uğraş olduğunu ifade ederek, dayanışma ve işbirliği içerisinde daha güzel çalışmalar yürütülebileceğini söyledi.  

Fatih Yanardağ ziyaretinde; “Öğretmenlerimiz görevlerini gerektiği gibi yerine getirebilmeleri için gerekli bilgi ile araç ve gereçlerle donatılmaları ve yaşam standartlarının yüksek düzeyde tutulması şarttır. 

Öğretmenlerimizin emeklerinin karşılığı için aldıkları ücretler geleceklerini de güvence altına alacak birikim yapmalarını sağlayacak düzeyde olmalıdır.

Unutulmamalıdır ki her bireyin anne ve babası kadar etkilenerek örnek rol aldıkları kişiler öğretmenlerdir. Bu nedenle her ailenin çocuğunu küçük yaşta emanet ettiği öğretmenlerin hiçbir ekonomik ve sosyal sorunu olmamalıdır. Ekonomik ve sosyal sorunu olmayan öğretmenlerin psikolojik yapılarının daha güçlü ve sağlam olacağı ortada olan bir gerçektir.

Bu gerçekten hareketle çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimizin güçlü bir psikolojiye sahip olmaları amacıyla özlük haklarını düzeltmek, ekonomik ve sosyal haklarını güçlendirmek zorunlu bir görevdir.

Bugüne kadar ücretleri yeterince arttırılmayan ve özlük haklarını düzenlemeyen öğretmenlerin tüm sorunlarının çözüldüğü bir gelecek özlemini duyuyoruz.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız