SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sendikalarla Güçbirliği Yapacağız"

0
Güncellendi - 2016-02-03 22:38:41
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba "Cemaate operasyon yapılacaktı ama herkese bir operasyon yapılarak farklı düşünen bir tek okul müdürü bırakılmadı.” dedi

Eğitim-İş, Öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirmesi amacıyla topladığı 100 bin imzayı CHP’ye teslim etti.  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, hem kıdem tazminatının değiştirilmesi hem esnek çalışma hem de gelecek dönemde çıkacak yasalarla ilgili sendikalarla güç birliği yapacaklarını kaydetti

Eğitim iş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir, öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi, bu çerçevede ek göstergelerinin arttırılmasına yönelik olarak toplanan imzaları TBMM Başkan Vekili Hamzaçebi’ye verdi.

HAMZAÇEBİ “KAPSAMLI EĞİTİM REFORMUNA İHTİYAÇ VAR”

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, öğretmenlerin ek göstergelerinin 3000'den 3600'e çıkarılması için yasal düzenleme yapılması çağrısında bulundu. Türkiye'nin kapsamlı bir eğitim reformuna ihtiyacı olduğunu ifade eden Hamzaçebi, bu reform yapılmadan, Türkiye'nin eğitimde ciddi dönüşümleri gerçekleştirmeden gelişmiş ülkelerle arasındaki mesafeyi kapatamayacağını bildirdi.

DEMİR; “400 BİN ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMEN VAR”

Eğitim İş Başkanı Veli Demir  atanamayan 400 bin civarında öğretmen adayı olduğunu belirterek “Türkiye’nin tüm illerinden toplamış olduğumuz 100 bin imzayı Meclisimize iletilmesi Meclisimizin de buna bir yol, bir yordam, bir çözüm bulması yani öğretmenlerin ek göstergesinin 3 binden 3 bin 600’e çıkarılmasını talep ediyoruz” dedi.

AĞBABA;”ÖĞRETMENLERİN EK GÖSTERGESİ 3 BİN 600 OLMALI”

Güvencesiz esnek çalışma, taşeronlaşma, kıdem tazminatının kaldırılması konularında sendikalarla hareket edeceklerini belirten, Veli Ağbaba, özel istihdam bürolarının, "ortaçağın köle pazarını" tekrar getireceğini ifade etti. CHP'nin, sendikaların "hayır" dediği hiçbir şeye "evet" demeyeceğini vurgulayan Ağbaba, örgütlenmelerin önünde çok büyük engellerin bulunduğunu, farklı düşünenlerin görevlerinden alındığını dile getirdi. Ağbaba, Toplamış olduğunuz 100 bin imza ve talepleriniz haklı taleptir. Göstergenin 3 bin 600 olabilmesi için her türlü desteği vereceğimizi bilmenizi istiyorum” dedi.

YANDAŞ SENDİKA ÜYESİ OLMAYAN MÜDÜR KALMADI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, hem kıdem tazminatının değiştirilmesi hem esnek çalışma hem de gelecek dönemde çıkacak yasalarla ilgili sendikalarla güç birliği yapacaklarını kaydetti. Ağbaba, “Geçen dönem Türkiye’nin dikkatini çekmedi ama çok sayıda müdür görevden alındı, paralel yapı diye müdahale ettiler ama esas amaç kendi gibi düşünmeyen AKP’li olmayan, yandaş sendikanın üyesi olmayan bütün müdürleri, görevden almaktı. Cemaate operasyon yapılacaktı ama herkese bir operasyon yapılarak farklı düşünen bir tek okul müdürü bırakılmadı.” diye sözlerini tamamladı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız