SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sendikalaşmaya Öncülük' Sözü

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:05:53
'Sendikalaşmaya Öncülük' Sözü
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi ve Yerel Yönetimler Uzmanı Hakan İnci, seçim çalışmalarını esnaf gezileri ve sivil toplum örgütlerine yönelik ziyaretlerle sürdürüyor. 

Cengiz Topel Caddesi’ndeki esnafları ziyaret eden CHP’li İnci, mağazalarda çalışanlara karanfil sunarken, esnafların sorunlarıyla da yakından ilgilendi. Cengiz Topel Caddesi’ndeki ticari durgunluktan şikayet eden esnaflar, caddenin canlandırılması için İnci’den destek isterken, CHP’li Hakan İnci ise belediye başkanı seçildiğinde esnafların sorunlarını çözmek ve ticari olarak sorun yaşanan caddeleri canlandırmak için çeşitli projeleri olduğunu söyledi. 

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, esnaf ziyaretlerinin ardından Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikası Malatya 1 No’lu şubesini ziyaret etti. CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya ve CHP Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar’ın da katıldığı ziyarette konuşan Yol-İş Sendikası Malatya 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Sülü, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, CHP adayları İnci ve Kaya’ya başarılar diledi. 

HAKAN İNCİ’DEN ESENLİK İŞÇİLERİNE SENDİKA SÖZÜ 

Ardından söz alan Hakan İnci ise, emekten ve sendikalaşmaktan yana olduğunu belirterek, “Belediyede, özellikle de belediyeye bağlı Esenlik şirketinde çalışan işçilerin çoğu bizi yolda durduruyorlar ve bizim halimiz ne olacak diye soruyorlar. Ben onlara şu sözü veriyorum: Sendikalaşmanızın önünde engel olmayacağız. Mutlaka işçilerimizin sendikal haklarının verilmesi gerekiyor” diye konuştu. 

İNCİ: İŞÇİLERİN TÜM HAKLARINI VERECEĞİZ

Yeni büyükşehir yasasıyla birlikte Malatya İl Özel İdaresi’nden belediyeye geçecek işçilerin durumuyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan CHP’li İnci, “Bu işçilerin bir kısmının emekli olmaya zorlandığını biliyoruz. Onların kıdem tazminatlarının ödenmesi konusunda değişik söylemler var. Bizler, belediyenin ihtiyacı varsa bu arkadaşlarımızın emekliliği dolmuş olsa bile göndermekten yana değiliz. Ama emekli olacaklarsa da haklarının üç beş taksit gibi değil de defaten tek seferde ödemeyi taahhüt ediyorum. Yasal hakları neyse, bunları sonuna kadar alacaklarından hiç kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kaydetti. 

BELEDİYE-İŞ’TEN HAKAN İNCİ’YE DESTEK 

CHP Büyükşehir Adayı Hakan İnci, Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya ve parti yöneticileri, daha sonra ise Belediye-İş Sendikası’nı ziyaret ederek, şube başkanı Osman Nuri Solmazgül ile görüştüler. 

CHP heyetini ağırlamaktan mutlu olduğunu belirten Solmazgül, belediyelerin eksiklerini ve yanlışlarını en az bir belediye başkanı kadar bildiklerini kaydederek, “Malatya, rahmetli Özal döneminden sonra hak ettiği yere bugüne kadar gelemedi. Her şey nasip kısmet ama ben şuna inanıyorum: Hakan İnci belediyecilikten gelen, konuyu çok iyi bilen bir arkadaşımız ve kardeşimiz. Değerli Malatyalılar, zannediyorum oylarıyla destek verecekler, verdikleri oy ve destekten de pişman olmayacaklar diye düşünüyorum” dedi. 

“SENDİKALAŞMAYA BİZZAT ÖNCÜLÜK EDECEĞİM”

Daha sonra söz alan CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci ise tüm belediye işçilerinin sendikalaşması için bizzat kendisinin öncülük yapacağını belirterek, “Burada sendika başkanımızın karşısında söz veriyorum. Ben göreve geldiğimde, belediyede çalışan ve sendikalı olmak isteyen hiçbir işçiye engel olmayacağız. Bu yasal ve anayasal haklarını kullanmaları yönünde öncü olacağım” şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız