SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sendikanın Özlediği Üniversite!

A- A+ PAYLAŞ

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Türkiye'nin normalleşmesini savunuyoruz. Eğer normalleşirse her kurum asli görevini yapar" dedi.

ÜNİVERSİTE'DE..
Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur Sen Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman ve Eğitim Bir Sen Malatya İl Yönetimi İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'i ziyaret ettiler.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ziyaret esnasında yaptığı konuşmasında yönetime geldiği süre içerisinde önemli çalışmaların yapıldığını belirterek, "Yıllardır çözülemeyen üniversitemizin kadro sorunu çözüldü. Bölgeye ve talep olursa uluslar arası anlamda hizmet verebilecek nitelikte akreditesi tamamlanmış Petrol Analiz Laboratuarı'nı, yine ilimiz ve bölgemize hizmet verebilecek nitelikte Diş Hekimliği Fakültesi'ni hizmete sunduk. Üniversitemize 24 yeni bölüm ve program kazandırdık.

Uzaktan Eğitim projesi ile birlikte toplam öğrenci sayımız yüzde 25 oranında arttı. Sanayi ve üniversite işbirliğinin yanı sıra kurumlar arası işbirliğinin sağlanabilmesi için girişimlerimiz hep olumlu sonuçlar verdi. TÜBİTAK'ın katkıları sağlanarak birçok bilimsel çalışmalar gerçekleşti. Hastanemize İnme Birimi, Kemik İliği Nakli Merkezi gibi önemli merkezleri açarken Yanık Tedavi Ünitesi'nin açılması için çalışmalarımız sürmektedir. Tabi bunlar sayabildiğim birkaç önemli hizmet, ayrıca birçok çalışmamız hızlı bir şekilde devam etmektedir" ifadelerini kaydetti.

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise, "Açık söyleyeyim yıllardan beri duymak istediğimiz ve özlemini çektiğimiz bir üniversite yapısının oluşumundan bahsettiniz. Biz Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen ailesi olarak öteden beri Türkiye'nin normalleşmesini savunuyoruz. Eğer normalleşirse her kurum asli görevini yapar. Üniversiteler milletin vergileriyle kurulup vergilerine rağmen değerleriyle uğraşması en büyük üzüntümüzdü. İstiyoruz ki bilimin özgürlüklerin merkezi olsun. Halkın ihtiyacını karşılayan yapılar olsun. İri liseler olmaktan çıkıp gerçekten üniversite kavramıyla paralel anılıyor olsun. Saydığınız bu gelişmelerin kısa sürede tamamlanmış olması bana göre büyük bir başarıdır" dedi.

ÇAKIR'A ZİYARET..
Bu arada Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki heyet Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Biz Memur-Sen ailesi olarak Türkiye’nin demokratikleşmesini, demokratikleşme ile birlikte normalleşmesini önemsiyoruz. Normalleşen Türkiye’de her kurumun kendi işini yapacağına inanıyoruz. Son yıllarda da demokratikleşme adına atılan çok önemli adımlar var. Malatya’ya her gelişimizde yeni atılımlara tanıklık ediyoruz. Bunu da Milletimiz, insanımız hak ediyor” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Ülkemizin demokratikleşmesi, gelişmesi sırasında mutlaka bir takım sıkıntılar olacaktır. Bu süreç içerisinde yanlış yapan insanlar olacak, ama neticede biz ülkemizin kazançlı çıkmasını istiyoruz. Demokrasimizin güçlenmesini arzu ediyoruz. Bizim amacımız demokratik bir ülke içerisinde kalkınan, gelişen birlik ve beraberliğimizin sağlandığı güçlü bir Türkiye. Bu yönde de olumlu gelişmeler oluyor, bu açıdan her türlü olumlu gelişmeyi gönülden istiyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız