SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sendikasız İşçi Problemi Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:09:43
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Türkiye’de sendikasız çalıştırılan işçi problemi var” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, CHP Merkez İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar ve parti yöneticileriyle birlikte Yol İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Mustafa Sülü ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.

Milletvekili Ağbaba, çalışan işçilerin sendika konusuyla ilgili açıklama yaparak, “Malatya haksızlığa uğrayan bir kent. Özel İdare’de işçilerin tayini karayollarına çıkarılıp mağdur edildi. Elazığ’a, ilçelere ve başka illere tayini çıkarıldı. Düşünün ki bir hizmet yapılıyor. Bir sistem var. Maalesef bu sistemi baştan sona bozup, yerine hizmet satın alıyorsunuz. Hem de daha pahalıya alınıyor. Maalesef sorumlu cezalandırılmadı. Bizim ve sendika dışında tek kelime eden olmadı” diye konuştu.

Sendikaların git gide güç kaybettiğini söyleyen Ağbaba, “Demokrasi, halkın özgürce örgütlenebildiği bir rejimin adıdır. Maalesef sendikalaşma sayısı bakamından sendikalar hızla güç kaybediyor. Memur sendikalarında da maalesef son dönemde yandaş, candaş sendikalar üretildi. Özel sektörde de sendikalaşma yönünde sorunlar var. Çalışanlar iş korkusu ile sendikalı olamıyor. Taşeron işçi olarak çalışanların da sendikalı çalıştırmama sıkıntıları var. Sendikasız işçi problemi var. Hak arayanlar ya teröristlikle suçlanıyor ya da farklı kalıba sokulmaya çalışılıyor” şeklinde konuştu.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yol İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Mustafa Sülü, “Sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerle iç içe olmaya çalışıp, arkadaşlara hizmet etmeye çalışacağız. Maalesef işçi ve üyemiz de az kaldı. Büyük şehir yasası ile birlikte özel sektörü örgütleyemezsek, Malatya Şubesi’ni kaybedeceğiz gibi geliyor. Bu sorun birçok vilayette sorun” ifadelerini kullandı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız