SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Senegal'in Fahri Konsolosu Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:13:17
Senegal'in Fahri Konsolosu Oldu
A- A+ PAYLAŞ
Malatyalı iş adamı Mehmet Faruk Baştürk’e, Senegal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Issakha Mbacke tarafından “Senegal Cumhuriyeti Malatya Fahri Konsolosluğu” beratı verildi.
 
Berat takdimi dolayısıyla Anemon Otel’de bir tören düzenlendi. Berat takdim törenine Senegal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Issakha Mbacke, AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Baştürkler Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Baştürk ve Baştürkler Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Faruk Baştürk ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Törende bir konuşma yapan Senegal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Issakha Mbacke, “Senegal gibi bir ülke için Malatya’ya ilk fahri konsolosluğu açmak, çok büyük bir şereftir. Ülkemin Mehmet Faruk Baştürk tarafından Malatya’da temsil edilmesi çok büyük bir onurdur. Bu atama, Senegal yetkilileri tarafından Faruk Bey'in şahsına verilen bir güven ifadesidir. Ayrıca bu, Faruk Bey'in önemli yatırımlar yapmış olduğu Senegal’e karşı beslemiş olduğu aşkın mükafatıdır” dedi.
 
MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, Baştürk ailesini aldıkları unvan dolayısıyla kutlayarak, Malatyalı iş adamlarının ufuklarını farklı ülkelere yöneltmeleri gerektiğinin altını çizdi. Erkoç, komşu ülkelerle Malatyalı iş adamlarının yakın diyalog içinde olmaları gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:
 
“Artık Malatya’nın kabuğunu yırtma zamanının geldiğini fark etmelidir. Malatya’daki iş adamlarımız artık ufuklarını farklı ülkelere yöneltmek zorundalar. Eğer biz 2023 kapsamında belirli bir ihracatı hedefliyorsak, Malatya’nın komşu ülkelere ürettiklerini satmak için gayret içinde olmaları gerekiyor.”
 
Baştürkler Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Baştürk de, kendilerine bu unvanı veren Senegal Cumhuriyeti'ne teşekkür etti.
 
Senegal Cumhuriyeti Malatya Fahri Konsolosluğu beratını alan iş adamı Mehmet Faruk Baştürk ise, “Afrika’nın parlayan ülkelerinden biri olan Senegal’in Malatya Fahri Konsolosluğu görevini üstlenmemden dolayı büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. İki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilere büyük önem veriyorum. Burada açmış olduğumuz ofisimiz, halkımıza ve iş adamlarımıza her zaman katkıda bulunacaktır. Yapacağımız çalışmalar, iki ülke arasında var olan siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerin yanı sıra kültürel ilişkilerin de gelişmesine katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
 
Yapılan konuşmaların ardından Malatyalı iş adamı Mehmet Faruk Baştürk’e, Senegal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Issakha Mbacke tarafından “Senegal Cumhuriyeti Malatya Fahri Konsolosluğu” beratı takdim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız