SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Senegalli Oyuncuyla 3 Yıllık Sözleşme

0
Güncellendi - 2017-06-27 01:40:19
Senegalli Oyuncuyla 3 Yıllık Sözleşme
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi Yeni Malatyaspor, daha önce Fenerbahçe forması giyen Senegalli kanat oyuncusu Issiar Dia'yı transfer etti. Senegalli yıldız ile 3 yıllık sözleşme imzalandı.

Süper Lig’e iddialı bir kadroyla girmek isteyen Evkur Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Issiar Dia ile her konuda anlaşma sağlamıştı. Senegalli futbolcuyla her konuda anlaşan sarı siyahlı yönetim, 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Her mevki için arayışlarını sürdüren sarı siyahlılar, bir dönem Fenerbahçe’nin de formasını giyen 30 yaşındaki kanat oyuncusu Issiar Dia’yı kadrosuna kattı.

Bu sezon Fransa Ligue 1 takımlarından Nancy’nin formasını giyen Senegalli futbolcu ile her konuda anlaşan yönetim, bu futbolcuyla 3 yılık sözleşme imzaladı ve önemli bir futbolcuyu kadrosuna kattı.

Bu sezon Nancy formasıyla 31 karşılaşmada görev alan Dia, 8 gol kaydederken, 3 asist yaptı. Dia’nın Nancy ile sözleşmesi 30 Haziran’da sona eriyor.

Nancy formasıyla 169 karşılaşmaya çıkan Issiar Dia, 24 gol kaydederken, 22’de asist yaptı. Ligue 1’de 157 maçta 21 gol atan ve 20 asist yapan Senegalli futbolcu, Süper Lig’de 38 karşılaşmada 5 gol kaydederken, 4’te asist yapma başarısı gösterdi.

Dia, Nancy forması ile 24, Ameins formasıyla 8, Fenerbahçe formasıyla 6, Lekhwiya Sports Club formasıyla 5, Al-Kharitiyat Sports Club formasıyla 2 gol kaydetti.

Dia, Senegal A Milli, Fransa U18, Fransa U19 ve Fransa U21 Milli Takımlarının da formalarını giydi.

Kulüp basın sözcüsü Erdal Gündüz, dış transferde bir süre önce her konuda anlaşmaya vardıkları Senegalli futbolcu Issiar Dia ile 3 yıllık sözleşme imzaladıklarını kaydetti.

Gündüz, Süper Lig için iyi bir kadro kurduklarını ve dış transferde beşinci oyuncuyu kadrolarına kattıklarını belirterek, Issiar Dia transferinin camiaya hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Yusuf (6 yıl önce)
    Helal olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • BEKİR SITKI (6 yıl önce)
    malatyamıza hayırlı olsun....mükemmel bir transfer olmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent YAŞAR (6 yıl önce)
    İyi transfer hızlı akıllı fizik gücü iyi ama sürekli forvet isimleri yazılıyor defans ve orta sahaya çok adam lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz ist. (6 yıl önce)
    sayın başkan doğru yoldasınız .yeni bir takım sıfırdan kuruyorsunuz. tecrübesiz genç futbolcu alırsanız sıfırdan kurulan bir takımda sonu hüsran olur. oyüzden çok tecrübeli futbolcularla sezona başlamamız lazım .bu tecrübeli futbolcuların yanına zamanla genç futbolcuları serperek yeni yıldızlar çıkartacaksınız. futbolun mentalitesi de budur.ben eminimki siz üç sene önünüze hedef koydunuz ama ben ikinci senede bu lige damga vuracağınızdan en ufak bir şüphem yok. emeğinize sağlık allah yolunuzu açık etsin.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu yorumunuzun altina imza atarim... Bu yonetim 3 yildir basarili istikrarli ama halen acimasizca elestiriler var ve suan dogu ve guneydogunun tek temsilcisi Malatya bu basariyida herkesin gorup takdir etmesi gerekli...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Murat (6 yıl önce)
    Pierre Webo nun gelmesine sevindim Malatya sporumuzun böyle bir oyuncuya ihtiyacı vardi
    0
    0
    Yanıtla
  • Dia yı da webo yaptın ya ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (6 yıl önce)
    Adamsin başkan ..elinde imkan olsa daha neler yapacaksın..arkandayiz taraftar olarak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaya (6 yıl önce)
    Kralsın başkan ne söz verdiysen o sözü tuttun sen..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Hamamcilar (6 yıl önce)
    Hayirli olsun.Emegi gecenlere teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek Malatya (6 yıl önce)
    Hele şükür, imzayı attı. Son anda vazgeçti gibi bir haberden endişe ettim. Yada başka bir kulüp ile anlasacak. Diye
    0
    0
    Yanıtla