SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Seni Seviyorum'u Sahnelediler

0
Güncellendi - 2016-03-29 01:25:27
'Seni Seviyorum'u Sahnelediler
A- A+ PAYLAŞ

Dünya Tiyatrolar Günü ve Tiyatro Haftası nedeniyle Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından özel olarak hazırlanan "Seni Seviyorum" adlı oyun büyük beğeni topladı.

 "İYİ Kİ TÜRKİYE'YE GELMİŞİM, İYİ Kİ SİZLERİ TANIDIM"

Yeşilyurt Belediyesi tiyatro topluluğunda yer alan Suriye'li Mohamad Ahmad ise, kendisine sunduğu fırsatlar için Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve ekibine teşekkür ederek, "Dünyanın birçok yerinde mülteciler ciddi zorluklar yaşıyor, ancak Türkiye'de böyle bir şey yok, ben hem okuyorum, hem de sanatsal faaliyetlere katlıyorum.  İlk defa sahneye çıkıyorum, heyecanlıyım. Çok zor günler geçirdim, fakat iyi ki Türkiye'ye gelmişim, iyi ki buradayım ve sizlerle bir aradayım. Başkanım ve sizler gibi güzel insanları tanıdığım için çok şanslıyım. Umarım burada daha güzel işler yaparız" dedi. Suriye'li Mohamad Ahmad'in konuşması sırasında salonda duygusal anlar yaşandı.

"TOPLUMSAL MESELELERİ ELE ALAN SANATSAL FAALİYETLERİMİZİ ARTIRACAĞIZ" 

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü ve Tiyatro Haftasını kutlayarak konuşmasına başlayan Başkan Polat, “Tiyatronun farklı bir dili ve yaklaşımı var. Dünya Tiyatro Günü, sahne sanatlarının insanları bir araya getirici gücünü kutlamak, seyirciyle daha iyi bir iletişim kurmak ve insanlar arasındaki anlayış ve barışı arttırmak için bir fırsat olarak görülmektedir. Yeşilyurt Belediyesi olarak sanatsal zenginliklerimizi sürekli destekliyoruz. Toplumsal meseleleri ele alan, farkındalık yaratacak tiyatro oyunlarıyla birlikte, kısa film gösterimlerini Malatyalılarla buluşturmaya devam edeceğiz. Geleceğimiz çocuklarımızın, gençlerimizin eğitim ve gündelik hayatlarına katkı sağlayacak, milli ve manevi değerleri öne çıkartan sanatsal faaliyetlere ara vermeden devam edeceğiz. Tiyatro topluluğumuz yine güzel ve farklı bir oyun sahneledi, genç kardeşlerimiz yaşayarak ve yüreklerinde hissederek başarılı bir oyun sergilediler, tebrik ediyorum. Bende fırsat buldukça sinema ve tiyatro etkinliklerini takip etmeye gayret ediyorum, tiyatro grubumuzun her oyununu ayrı bir keyf ve duyguyla izliyorum" dedi.

İnönü Üniversitesi'nde eğitim hayatına devam eden Suriye'li Mohamad Ahmad'in Yeşilyurt Belediyesi tiyatro grubunda aktif olarak görev aldığını ifade eden Polat, "Suriye'de Dünya'nın gözü önünde yaşanan zulüm ve acı ortada. Mohamad Ahmad kardeşimiz ise burada hem eğitim hayatını sürdürüyor, hem ensar kardeşlerine yardımcı olurken bir yandan da sanatsal faaliyetlerde yer alması takdire şayan bir harekettir. İlk kez sahneye çıktığı oyunda çok başarılı gördük, kendisini kutluyorum. Ömer Konakçı'yı da bu cevheri ortaya çıkardığı için tebrik ediyorum" dedi.

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün destekleriyle 27 Mart Pazar günü 19.00’da Sabancı Kültür Merkezinde sahnelenen oyunu Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Yeşilyurt İŞGEM Genel Müdürü Mehmet Karaman, Yeşilyurt Belediyesi Birim Müdürleri ve çok sayıda sanatsever izlendi.

Tek perdelik oyunda sahne sanatlarının yaşatılması ve tiyatro oyunlarının başarıyla sahnelenmesi için çaba harcayan yönetmen ile oyuncuların üzerinde çalıştıkları bir oyununun hazırlık safhası ve rollerini yaşatma çabaları anlatırken, bir yandan ise gündelik hayatlarındaki komik olaylar ele alındı.

Tiyatro oyunlarının perde arkasında yaşanan komik olayları sahneye taşıyan genç tiyatrocular ayrıca televizyonlarda yayınlanan bazı dizilerin milli ve manevi değerlere, kültürel zenginliklerimize ne tür zarar verdiğini, kredi kartı kullanamayan insanların başına gelen sıkıntıları komedi yönüyle anlatmaları izleyicilerden tam not aldı. Sanatseverler genç tiyatrocuları uzun süre ayakta alkışladılar.

Senaryosunu Erdinç Aydın'ın yazdığı, Yönetmenliği Ömer Konakcı'nın üstlendiği oyunda Mohamad Ahmad, Ömer Konakçı, Dilay Kılıç, Cem Çakır, Mirac Karaçorlu, Samet Güler, Melek Akyüz, Faruk Güler, Büşra Kılınç, Mehmet Tolga Tunç ve Arif Doğan oyuncu olarak yer aldılar.

Oyun bitiminde sahneye davet edilen Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yönetmen Ömer Konakçı ile genç tiyatrocuları sergilenen başarılı oyun nedeniyle tebrik ettiler.

"SANAT, MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİ ARTTIRMADA ÖNEMLİ BİR ARAÇTIR"

Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, toplum ve aileyi çok yakından ilgilendiren böylesine güzel bir oyunun başarılı bir şekilde sergilenmesinden dolayı genç tiyatrocuları tebrik etti. Dünya Tiyatro Gününü kutlayan Kaymakam Babahanoğlu,"Kültürel, milli ve manevi değerlerini arttırmanın en önemli araçlarından biri sanattır. Eskiden bu tip sanat eserleri bize ait olmayan değerleri yansıtmada kullanılırdı şimdi ise bu durum değişti, değerlerimizi çok güzel yansıtan oyunlar ve filmler izleyebiliyoruz. Malatya'da da bu anlamda çok güzel tiyatro etkinlikleri oluyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz bünyesinde Ömer Konakçı ve ekibiyle zaman zaman çalışıyorduk. Oldukça yetenekli ve başarılı olan bu ekibin Belediye Başkanımız tarafından desteklenmesiyle etkileyici oyunlar sergiliyorlar. Tiyatrocularımız izleyiciyi de oyuna dahil ederek bazen ağlatıyor, bazen de güldürüyorlar. İki yıldır bende oyunlarını yakından takip ediyorum. Evrensel değerlerin yanı sıra bize ait olan milli ve manevi değerleri sanat yoluyla aktardıkları için Belediye Başkanımızı ve tiyatro grubumuzu tebrik ediyorum" dedi.

Yönetmen Ömer Konakçı, sundukları bütün projelere destek verip, kendilerini sürekli destekleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile "tiyatro aşığı" olarak nitelendirdiği İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu'na teşekkür ederken, "Bugün ilk kez sahneye çıkan arkadaşlarımız vardı hepsi heyecanlıydı çok başarılıydılar. Ekibimiz içinde eğitim hayatına İnönü Üniversitesinde devam eden Suriyeli Muhammet kardeşimizde bulunuyor. Açık Hava Sahnemizde diksiyon, iletişim ve tiyatro kursuna da katılan bu kardeşimizi başarılı oyunu nedeniyle tebrik ediyorum" dedi.

Bülten

c5

c6

c7

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız