SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Seni Yemeye Geleceğim"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:14:02
A- A+ PAYLAŞ

6. Malatya Uluslararası Film Festivali’ne katılan sanatçılar, Yeşilyurt İlçesi’nde oluşturulan ‘Malatya Film Festivali Kayısı Bahçesine’ fidan dikti. Sinema oyuncusu Serdar Gökhan diktiği fidanı öptü. 

Malatya Valisi Süleyman Kamçı ve eşi Ayşe Kamçı ile festivalin Emek Ödüllerini alan Agâh Özgüç ile Suzan Kardeş, festivalde Onur Ödüllerini alan Türk sinemasının usta oyuncuları Perihan Savaş ve Serdar Gökhan ile Gürcü sinemasının usta yönetmeni Eldar Shengelaia, film festivali kapsamında özel olarak hazırlanan bahçeye kayısı fidanı dikti. 

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Film Festivali Kayısı Bahçesi’nin festivalin örnek bir bahçesi olacağını ifade ederek, sanatçıların 5 yıl sonra diktikleri fidanlardan kayısılarını alabileceklerini kaydetti. 

Vali Süleyman Kamçı’nın eşi Ayşe Kamçı, kendi isminin yer aldığı fidanı dikerken, “Bu fidan benim adıma denildi ama 33 yaşındaki yeğenimi kaybettim. Bu fidanı, Doktor Ahmet Volkan adına dikiyorum. Kendi yaşamadı, fidanı yaşasın” dedi. 

6. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde Onur Ödülünü alan sinema sanatçısı Perihan Savaş, “İnsanın kendi ağacının olması çok güzel bir şey. Daha doğrusu ağaçların olması çok güzel bir şey. Ağaç dikmek çok güzel. Benimde bir dikili ağacım oldu. 3 yıl sonra yemeye geleceğim. Ağacımı dikerken de ‘3 yıl sonra seni yemeye geleceğim’ dedim” ifadelerini kullandı. 

Festivalde Emek Ödülünü alan Suzan Kardeş ise, festival kapsamında düzenlenen etkinliklerin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Bu tür organizasyonların olması çok güzel bir şey. Tamam bir festival ama bu yan etniklikler müthiş. Sadece ağaç dikme değil seminer, gösteri ve minder sohbetleri de var. Malatya’ya gelmeme bir neden yoktu. Daha önce hep yanından geçtiğim bir yerdi. Şimdi daha başka nedenlerim var. Dikili ağacımı görmeye geleceğim” dedi.

Kardeş, kendi ağacının renginin biraz daha farklı olacağını ifade ederek, “Ağacım biraz kırmızı olacak. Kayısı renginin biraz daha koyusu olacak. Kayısının kenarlarının kızarmışını çok seviyorum. Olmadı ben gider onları tek tek boyarım, makyaj yaparım” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız