SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şenliğimiz Uluslararası Olmuş!

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı, bu yıl Malatya Fuarı ve Kayısı Şenliği ile ilgili gelişmeleri, "olup-bittikten sonra" öğrenmeye devam ediyor. Bu yılki organizasyonun 5 gün olarak planlandığını, bir belediye otobüsünün üzerindeki reklamdan öğrenen Malatyalılar, belediye girişine asılan bir afişten de, organizasyonun adının ve çapının değiştiğini öğrendiler!..

İlk kez 1973 yılında "Kayısı Şenliği" olarak düzenlenen, geçtiğimiz 12 yılda da Malatya Belediyesi bünyesindeki Fuarcılık Şirketi'nin organizasyonunu üstlendiği ve fuar etkinliğini de katıp "Malatya Fuarı ve Kayısı Şenliği" adıyla gerçekleştirdiği etkinliğin bu yıl 13'üncü fuar olarak yapılacağı belirtiliyor.

Ancak, bu yılki etkinliklerle ilgili olarak, daha önce yapılan birkaç toplantıdan sonra, son dönemde bu konuda verilen kararlar ve planlamalar, kamuoyunun önüne farklı biçimlerde çıkmaya başladı.

Bu yılki organizasyonun süresinin 5 güne düşürülmesinin ardından, Malatya kamuoyu, organizasyonunun adındaki değişikliğin yanı sıra, "uluslararası" nitelik kazandığını da, belediye girişindeki bir bankonun önüne asılan afişle gördüler. Bu afişe göre, 13-17 Temmuz 2005 günleri arasında gerçekleştirilecek organizasyonun adı "13. MALATYA FUARI- ULUSLARARASI KÜLTÜR SANAT VE KAYISI FESTİVALİ" olmuştu.

Bu afişe göre; ilk yıllarda "Kayısı Festivali" olan adı, "Türkçe" bir isminin olması doğrultusunda "Kayısı Bayramı" ya da "Kayısı Şenliği"ne dönüştürülen, geçen yıla kadar da bu adı taşıyan organizasyon, "uluslararası, kültür, sanat" gibi içerik değişikliğinden sonra, yeniden "festival" diye anlandırılmıştı.

Malatya'da geçtiğimiz günlerde düzenlenen ve "fiyasko" ile sonuçlanan, Malatya Valiliğinin sponsorlar arasından adını çektiği "Kültür ve Sanat" faaliyetinden sonra, Malatya'nın en önemli sosyal-kültürel etkinliklerinden biri olan "Kayısı Şenliği"ni, "uluslararası" kimliğe; kimin, nerede tartışarak, neye göre, kimlerle işbirliği içinde, hangi uluslararası bağlantılarla düzenleyeceği de merak konusu oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız