SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şenlik ve Fuar İçin Toplantı

A- A+ PAYLAŞ

Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı, Kayısı Fuarının, ulusal ve uluslar arası alanda Malatya’nın sosyal, ekonomik hayatına daha fazla katkı sağlanması ve ciddi kurumsal bir kimlik kazanması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.

Malatya Belediyesi Fuarcılık Genel Müdürlüğü, bu yıl 14-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştireceği Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Şenlikleri’nin hazırlıklarına ilişkin, basın ve medya kuruluşları ile istişare toplantısı başlattı.

Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçası, istişare toplantılarının ilkinde, yazılı basının temsilcileri ve yetkilileri ile Fuarcılık A.Ş’de bir araya geldi.
Gazeteciler Cemiyet Başkanı Haydar Karaduman ve yazılı basın kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda, kayısı fuarına ilişkin görüş ve öneriler tartışıldı.

Fuara ilişkin bilgiler veren Genel Müdür Murat Nalçacı, daha önceki organizasyonlarında fuarı ve festivali tek bir ekibin hazırladığını ancak bu yıl fuar ve festival için iki ayrı ekip oluşturduklarını söyledi.

Nalçacı, bütün illerin Valilik, Belediye Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odalarından firma isim ve adresleri alarak kayısı fuarı ile ilgili bilgilendirme yapıp fuara katılımlarını sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Malatya’daki belediyeler, kaymakamlıklar, kamu kurumları, meslek odaları, dernekler, vakıf ve diğer tüm sivil toplum kuruluşları ile kayısıya yönelik kurumlardan oluşan toplam 913 kuruluşa yazı yazarak fuar ile ilgili görüş ve önerilerini talep ettiklerini aktaran Murat Nalçacı, “Şimdi bize buralardan geri dönüşler oluyor. Biz buradaki talep ve önerileri en iyi şekilde değerlendireceğiz. Basın ve medya kuruluşlarının da bize fuarlardaki katkısını çok iyi biliyoruz. Basının görüşleri ve önerilerini de alıp kentin ortak aklıyla kayısı fuarını hazırlamak istiyoruz’ diye konuştu.

Sanatçı seçiminde de titiz davranmaya çalıştıklarını kaydeden Murat Nalçacı, henüz sanatçı ismi netleştirmediklerini, bu konuda iki ayrı anket çalışması yürüttüklerini ifade etti.

ÇOCUK ŞENLİĞİ
Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı, 5-6 Haziran tarihlerinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak ‘Çocuk Şenliği’ düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

Nalçacı’nın verdiği bilgilerin ardından basın kuruluşları temsilcileri fuara ilişkin görüş ve önerilerini aktardı.
Kayısı fuarının amacı dışında sadece bir eğlence fuarı olarak devam ettiği ve bu anlayıştan kurtarılıp, kayısıyı ve Malatya’nın tanıtımının yanı sıra yerel kültürel ve sanatsal değerlerimizin de fuara yansıtılması gerektiği görüşü ağırlık kazandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız