SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şenlikler Başladı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da "Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri" törenle başlatıldı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk, Milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürleri ile okul öncesi eğitim veren okullar katıldı.

Davul zurna eşliğinde halayların çekildiği, halk oyunları gösterisinin yapıldığı "Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri" başlangıç töreninde, Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Törene katılanlar daha sonra Atatürk Caddesi'ni takiben İnönü Kapalı Çarşı üzerine kadar yürüdüler. Bu arada, Merkez Orduzu Elif Şireli İlköğretim Okulu'nun iki deve görüntüsü de dikkat çekti. Diğer yandan, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri" ile ilgili yapılan açıklamada şunlar belirtildi.

"20-28 Mayıs 2010 tarihleri arasında bu yıl 6. gerçekleştirilecek olan "Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri" İlimizde Okulöncesi eğitimin gelişmesi ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak, bu konuda kamuoyu oluşturmak, anne-babaların, toplumun dikkatini çekmek, okul öncesi eğitimle ilgili çalışmalar ve yatırımlara öncelik vermenin gerekliliğini geniş kitlelere duyurmak amaçlamaktadır.
Kişiliğin temelinin atıldığı, zeka gelişiminin çok hızlı olduğu kendine olan güvenin arttığı bu dönemde verilen eğitim tüm yaşamı etkilemektedir.

Okul öncesi eğitimi alan çocukların, eğitim almayan çocuklara göre, okul, iş ve toplum hayatında daha başarısız oldukları yadsınamaz bir gerçektir.
20-28 Mayıs 2010 tarihleri arasında yapılacak etkinliklerde okul öncesi eğitime giden çocukları; nasıl bir sosyal yapıya kavuştuklarını yaptıkları gösterilerle sizlere ispat edeceklerdir. Önemli olan dünyaya çocuk getirmek değil o çocukların sorumluluklarını üstlenmek, geleceklerini düşünmektir.

20- 28 Mayıs 2010 Okul Öncesi Eğitimi Şenlikleri çerçevesinde, 24 Mayıs pazartesi günü yeni belidiye alanında gösteriler yapılacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız