SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şenlikler Sona Erdi..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bu yıl 16'ncısı düzenlenen Kiraz, Kültür ve Spor Şenlikleri sona erdi.

Şenliklerin ilk gününde konserin iptal edilmesi sonrasında, son gün programında Yudum, Bülent Serttaş, Kenan Işık, Kahtalı Mıçı ve mahalli sanatçılar sahne aldı.
Konser öncesi vatandaşlara hitap eden Yeşilyurt Kaymakamı Dr. Erkan Bulgan, "Ülkemiz üzerinde hain emelleri olan iç ve dış güçlerin tasarladığı bu oyunun amacı milletimizi yılgınlığa sevk etmek ama biz de buna karşı bir olacağız, diri olacağız. Onlar asla ve asla emellerine ulaşamayacaklar. Biz tarihte güçlü devletler kurmuş bir milletiz, bu aynı zamanda tekrar güçlü olacağımızın delilidir" dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ise, Yeşilyurt halkına şenliklere gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederek, "Bu güzel akşamki beraberliğimiz ve mutluluğumuzun ileriki günlere taşınmasını Allah'tan diliyorum. Allah gönlünüze göre versin, Allah yar ve yardımcınız olsun" diye konuştu.

Gecede ilk olarak mahalli sanatçılar sahne aldı. Gecede daha sonra Türk Halk Müziği Sanatçısı Yudum sevenleriyle buluştu. Sazıyla birlikte bir şov yapan ünlü sanatçı, kendisini izlemeye gelenleri türküye doyurdu.

Gecenin sonunda ise Bülent Serttaş sahne aldı. Sempatik tavırları ve esprileriyle geceye renk katan Serttaş, dizi ve sinema oyuncusu Kenan Işık ile düette yaptı. Işık, terörü lanetleyen konuşmasının ardından okuduğu şiirle duygulu anlar yaşattı. Gece'de Kahtalı Mıçı'da birbirinden güzel türküleriyle kendisi izleyenlere zevkli dakikalar yaşattı.

Yeşilyurt 16. Kiraz, Kültür ve Spor Şenlikleri protokol üyelerinin Malatya Malatya türküsüyle çektiği halay sonrası sona erdi.

Öte yandan, şenliklerin düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket takdim edilirken, en güzel kiraz ve en iyi bahçe yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

KARAKUCAK GÜREŞLER..
Bu arada Yeşilyurt ilçesinde düzenlenen 16. Kiraz, Kültür ve Spor Şenliği kapsamında Fahri Nalbant Karakucak Güreşleri gerçekleştirildi.

Geçen yıl Güreşlerin ağası seçilen Meral Nalbant'ın da izlediği güreş yarışmasında Adem Bulduk, başpehlivan unvanını korudu.

Güreş yarışmalarında birinciler şöyle oluştu; "100 kilogramda Adem Bulut, 90 kilogramda Fikret Dağdeviren, 85 kilogramda Adem Durmaz, 80 kilogramda Mustafa Keleş, 75 kilogramda Adnan Eren, 70 kilogramda Serdar Özdemir, 65 kilogramda Yasin Altun, 60 kilogramda Hamit Kaplan, 55 kilogramda Mehmet Mercimek, 50 kilogramda Ali Koca, 46 kilogramda Muhammet Ertem, 42 kilogramda Ramazan Mercimek, 38 kilogramda Emre Akayüz, 33 kilogramda Emin Koç, 30 kilogramda Samet Uçar ve 25 kilogramda Mercan Özyavuz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız