SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şenlikte Siyaset, Kaymakamı Kızdırdı!

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt'un Atalar Köyü'nde Haçova Barış ve Kültür Şenliği'nde konuşan Mersin Haçovalılar Derneği Başkanı Hasan Kapıkıran'ın, bugüne kadar Malatya'daki hiçbir şenlikte görülmeyen bir üslupla yaptığı konuşmaya, ilçe kaymakamı Serdar Cevheroğlu, "sıfır rakımdan gelen dernek başkanını rakım farkının çarptığı" yorumuyla tepki gösterdi.

Vali Halil İbrahim Daşöz, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk'un yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı Haçova Barış ve Kültür Şenliği'nde sözalan Mersin Haçova Derneği Başkanı Kapıkıran, "..Yöresel, bölgesel, ulusal, uluslararası olsalar bile, tanıtım, pazarlama, sanat, barış, kültür ve dayanışma gibi bizim şenliğimiz barış ve kültür şenliği. Çünkü yüzyıllardır bizleri bu dağlarda yaşamaya mahkum edenlerin karşısındaki tek silahımız kültürümüz ve dayanışma ruhumuz. Onun içindir ki, şenliğimizin adı da barış ve kültür şenliği.." dedi ve ideolojik, etnik mesajlar içeren yorumlara girdi.

İlçe Kaymakamı Cevheroğlu ise, “Yapılan konuşmayı demokrasiye saygım nedeniyle dinledim. Arkadaşımızı yaşadığı Mersin'in sıfır rakımından buraya gelmesi nedeniyle oluşan rakım farkı çarpmış.. Dağdaki eşkiya ile vatanını koruyan askeri birarada değerlendiremezsiniz.. Kimsenin kuşkusu olmasın burada barış var. Bizim tek hedefimiz var; Yurtta barış, dünyada barış..

İşte burada her düşünceden, her mezhepten, her inançtan insan var. Malatya işte bunun için büyük. Malatya bunun doğu anadolunun en güzide, en sevilen yeri. Haçova iyiki varsınız. Sizleri çok seviyoruz. Ne mutlu Türküm diyene, ne mutlu Atalarlıyım diyene.."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız