SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şenol Vak'ası!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un, lig sonuncusu Akçaabat Sebatspor'la oynadığı ve taraftarın "rahat ve açık farklı galibiyet" beklediği karşılaşma çok ilginç olaylara sahne oldu.. Malatyaspor'un "agresif" yapılı olay adamı Kaleci Şenol'un yediği goller nedeniyle bir grup taraftardan tepki görmesiyle başlayan, kendi isteğiyle oyundan çıkmasıyla devam eden ilginç görüntüler, bu futbolcunun protokol tribününde yöneticiler arasında maçı izlemesiyle sürdü. Maçtan sonra Teknik Direktör İsmail Kartal, Başkan Yardımcısı Hakan Kodaman'dan ve Kaleci Şenol'dan açıklamalar geldi. Bu arada, devre arasında tepki gösteren Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Ali Cici ile bazı foto muhabirleri arasında tartışma olurken, Kaleci Şenol'un da oyundan çıkarken kendisini protesto edenlere sözlü tepkisinin sürdüğü foto muhabirlerince ifade edildi.

HAKEMLERİN BAŞINA GELENLER..
İlginçlikler, maç başladıktan sonra kıdemli yan hakem İsmail Şencan'daki "sinyal" sistemli bayrağın sinyalinin çalışmamasıyla başladı. Yan hakemin sözlü ikazıyla hakem Sirviservi oyunu durdururken, 4. hakemin elindeki çantadan, arızalı bayrak değiştirildi. Karşılaşmanın 47. dakikasında gelişen Malatyaspor atağında topu çıkarmak isteyen defans oyuncusu Mehmet İpek'in sert şutunun isabet ettiği hakem Hakan Sirviservi sakatlık geçirince oyun durdu. Sağ el bileğinden sakatlanan hakem saha kenarına gelerek tedavisini yaptırırken, hakemin durumunu merak eden oyuncular da tedavi çalışmalarını izlediler. (İlk 4 fotoğraf hakemlerle ilgili konularda)

ŞENOL VAK'ASI..
Pazar günkü maç sırasında yaşayan "Şenol Vak'ası" ile ilgili gelişmeler şöyle yaşandı:

"..Malatyaspor'un yediği ikinci golden sonra tribünlerde aleyhinde tezahüratlar yapılan Kaleci Şenol, 33. dakikada tuttuğu bir topu da kasıtlı olarak maraton tribününe gönderince protestoların şiddeti arttı. Şenol, daha sonra kulübeye kendisinin değiştirilmesi yolunda işaret yaptı. Bu dakikada İsmail Kartal, Serkan Bensol'u kaleci Şenol'un yanına gönderdi. Bu futbolcu kaleciye sakin olmasını söylerken, tribünler Serkan'ı alkışladı. Ancak daha sonra tribünlerden "Bora" tezahüratları yükselmeye başladı. Şenol, hareketleri nedeniyle sarı kart gördü..

..37. dakikada Şenol aleyhine tezahüratlar sürerken Teknik Direktör Kartal, bu oyuncuyu çıkarıp Bora'yı oyuna aldı. Sahayı terkederken formasını çıkarıp yedek kulübesine gitmek isteyen Şenol'un bu görüntüleri üzerine aleyhindeki tezahüratlar daha da arttı. Yedek kulübesinden çıkıp tribüne yaklaşan Şenol, tribünde maçı seyreden küçük kızını da yanına alıp soyunma odasına gitti.."

Şenol, bir süre sonra soyunma odasından protokol tribününe çıktı ve Başkan Yardımcıları Hakan Kodaman ile Mehmet Orhan'ın arasından maçı izledi. Maçın sonlarına doğru, yine bazı taraftarlarla Şenol arasında gerginlik yaşandı.

KARTAL VE KODAMAN'IN SÖYLEDİKLERİ..
Malatyaspor'un teknik direktörü İsmail Kartal da, maç sonrasında "Şenol Vak'ası" ile ilgili sorularla karşılaştı. Sorular ve Kartal'ın yanıtları şöyle:

SORU: Şenol’un taraftarla olan diyaloğunu neye bağlıyorsunuz?
KARTAL: Ben duymadım. O anda yediğimiz gollerden dolayı Şenol’un morali bozulmuş olabilir. Biz de gereğini yaptık zaten. Takıma ve Şenol’a daha fazla zarar verilmemesi için.. Oyunda kalsa daha değişik şeyler olabilirdi. Biz büyük bir takımız. Tüm oyuncularımıza sahip çıkacağız. İyisiyle kötüsüyle.. Hata da yapsa, kötü de oynasa.. Önemli olan bu savaşta savaşı kazanmaktır. Ufak tefek muharebeleri kaybedip, moralimizi bozup havlu atacak değiliz. Tüm oyuncular bizim herşeyimiz. Onlar bizim velinimetimizdir. Biz onlarla bu savaşı bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. İnşallah sezon sonunda süper lige çıkaracağız.”

SORU:Şenol’un formasını çıkarması Malatyaspor’u bıraktığı anlamına mı geliyor?
KARTAL: Hayır hayır. Öyle birşey olmaz. Ben geldiğim gün de söyledim. Biz taraftarımızla, medyamızla, yönetimimizle, teknik ve futbolcu bir ekip olursak şampiyon olacağız demiştik. Bakın şu an, bugünkü sonuçlara göre ikinci sıradayız. Bugünkü sonuçlara göre ikinci yarının en çok puan alan takımıyız. Bugünkü sonuçlara göre de ikinci yarının lideriyiz. Ufak tefek hatalar olabilir. Abartmadan herkes eleştirisini yapabilir. Herkese de saygı duyuyorum. Ama biz birbirimize sahip çıkmalıyız.

SORU: Şenol’la ilgili daha önceden gelen huzursuzluklar vardı. Daha önce dinlendirmeyi düşünmediniz mi?
KARTAL: O konulara girmek istemiyorum. Bugünden itibaren geride kalmıştır. İstanbul maçını düşünüyorum. Hepinize teşekkür ederim.

Malatyaspor Başkan Yardımcısı Hakan Kodaman da maç sonrasında Şenol'la ilgili sorulara muhatap oldu. Kodaman'a yöneltilen sorular ve yanıtlar şöyle:

SORU: Şenol’la ilgili siz ne diyeceksiniz?
KODAMAN: Şenol arkadaşımızı biliyorsunuz, oldu bitti Türkiye kamuoyunun çok iyi bildiği, aslında içi çok temiz, çok duygusal olan bir arkadaşımız. Ama biraz sahadaki agresif hareketlerinden dolayı bazı şeyler yanlış anlaşıldı. Karşılıklı hatalar oldu. Ama sonuçta Malatyaspor şampiyonluk yolunda. Ufak tefek böyle sıkıntılardan kendimizi bir şekilde soyutlamamız gerekiyor. Şenol takımımızın kalecilerindendir. Ona sahip çıkmak zorundayız. Şu anda bu olayı çok büyütmezsek Malatyaspor’un ve kamuoyunun yararına olduğunu düşünüyorum.

SORU: Kendisiyle konuştunuz mu?
KODAMAN: Kendisiyle konuştuğumuzda o andaki ruh durumu ile ilgili olduğunu söyledi. Devre arasında beraber maçı seyrettik. Şenol Malatyaspor için içten mücadele veren kalben inandığımız bir arkadaş. Ama olabilir, bunlar futbolun içerisinde var. Bundan dolayı seyircilerimizin biraz daha hoşgörülü davranmasını rica ediyorum.

SORU: Formayı yere atan Şenol’un, ondan sonra protokol tribününde yöneticilerle yanyana oturması?..
KODAMAN: Bugünkü pozisyonda, bizim ben yapmamız gerektiği düşüncesindeyim. Formayı atma noktasında.. Tabi o onun yapmış olduğu hareketi tasvip etmiyoruz. Ama ruh durumuyla ilgili.. Şu anda ben şampiyonluk yolunda giderken.. Kamuoyunun şunu da bilmesi lazım. Bizim iki tane kalecimiz var. Öyle ya da böyle bazı şeyleri Malatyaspor’un faydası için biraz daha sağduyu ile yaklaşmak düşüncesinde olduğuna inanıyoruz.

SORU: Genel olarak takım içerisinde bir huzursuzluk, uyumsuzluk var gibi gözüküyor, dışarıdan?
KODAMAN: Aslında en büyük şey. Biraz da bu başarıya odaklanmakla ilgili bir gerginlik var. Hep anormal derecede bir sporcunun içerisinde iç dünyasında başarıyla maç kazanmakla ilgili bir hırs var. Bu hırsı da yansıttıkları zaman ufak tefek böyle hatalar oluyor.Saha içerisinde koordinasyon, iletişim bozuklukları oluyor. Ama hepsi şampiyonluğa tamamen motive olmuş haldeler. Son dönemlerde çoğu kampta kalmaya başladılar. Şunu herkesin bilmesi lazım ki Malatyaspor şampiyonluk yolunda.. Ufak tefek sıkıntılar olabilir. Herkes enerjisinde negatif bir enerji var. Onu da nasıl yansıtacağını beceremiyorlar. Bundan dolayı kamuoyunun destek olması lazım. Bazı şeyleri biz de tasvip etmiyoruz ama, bugün tasvip etmemiz Malatyaspor’un zararına mı faydasına mı, buna karar vermemiz lazım.

ŞENOL NELER SÖYLEDİ?
Maç sonrası Kaleci Şenol da, olaylarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Söylenecek birşey yok. Malatyaspor takımı bu sene şampiyon oldu oldu, olamadı bundan sonra şampiyon olma şansı daha az. Çünkü bu sene elimize bir fırsat gelmiş. Ben sezon başında geldiğimden beri şunu söylemeye çalıştım. Bu takımın 1. maçından 34. maçına kadar, son düzlüğe kadar bizi desteklemelerini istedim. Ama her maçta olduğu gibi gene bu maçta da en ufak bir hatada mırıldanmalar oluyor. Malatyaspor’un, Malatya’nın gerçek sahibi Malatya’nın halkıdır. Bizler buraya görev için geldik. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Çoğu Malatyalıdan da daha çok takıma destek veriyoruz.

Şunu söylüyorum son kez olarak. Bu takım iyi de kötü de olsa sonuna kadar destek versinler. Bu takımı şampiyon yapacak gene biz futbolcularız. Onun için de herşeyden önce insanların bizlere saygı duymasını istiyorum. Çünkü biz haftanın 6 günü idman, 1 gün maç yapıyoruz. Bir gün izin bile kullanmıyoruz. Bugün mesela benim kızımın doğum günü şu anda kampa gidiyorum mesela. Çocuğumun hiçbir şeyine gidemiyorum. Şunu gerçekten iyi belleklerine kazısınlar. Bugün mesela Oftaş- İstanbul Belediye maçı vardı, o maç berabere bitti. Bugün yendik ve yeniden avantajlı duruma geçtik. Haftaya final gibi bir maç oynayacağız. Seyircinin yüzünden ben yine sarı kart gördüm mesela. 4 sarı karttan haftaya yokum. Onun için şartlar ne olursa olsun. Bizi ve bu futbolcuları sevmesinler. Bizi sevmeleri önemli değil, Malatya halkının ve Malatya seyircisinin. Biz Malatyaspor’un formasını giyiyoruz. Bu Malatyaspor formasını da süper lige çıkartarak emanetimizi teslim edip burdan ayrılacağız. Ama Malatya’nın sahibi Malatyalılar. Bizim sahip çıktığımız kadar onlar bize sahip çıksınlar.

Herşeyden önce sayın başkanımıza ve yönetim kurulumuza çok teşekkür ediyorum. Onlar gerekli desteği verdiler. Yaşanmış fazla bişey de yok. Futbolun içinde olağan şeyler bunlar. Ben yıllarca küfür yedim. Ama küfürün en acısı bir futbolcu için kendi seyircisinden yediği küfürdür. Biz hiçbir zaman yolumuzda, hiçbir zaman yolda bırakmadım, bundan sonra da bırakmayacağım.”

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız