SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şentürk'ün Tedavisi Sürüyor

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz günlerde Milli Egemenlik Caddesi'nde otomobil çarpması sonucu ağır yaralanan Araştırmacı- Yazar Ahmet Şentürk'ün tedavisi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde sürdürülüyor.

Geçen Cuma günü Milli Egemenlik Caddesi üst geçit çıkışında 36 yaşındaki Z.Y.F. adlı bayan sürücünün yönetimindeki otonun çarptığı 85 yaşındaki Ahmet Şentürk, kalça ve bacak kemiğinin kırılması sonucu ağır yaralanmıştı.

İlk olarak Beydağı Devlet Hastanesi'ne götürülen ve buradaki ilk müdahalenin ardından Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılan Şentürk'ün, Ortopedi ve Travmatoloji Servisi'nde tedavisinin sürdüğü bildirildi.

AHMET ŞENTÜRK KİMDİR?
Ahmet Şentürk, 1924 yılında, Malatya'nın Yeşilyurt İlçesine bağlı Gündüzbey Kasabasında doğdu. Liseyi bitirdi. T.C. Devlet Demiryolları 5. İşletme Başmüdürlüğünün çeşitli kademelerinde görev yaptı. 1972 yılında kendi isteği ile emekliye ayrıldı.

Yurtdışı gezileri sırasında, oralarda gördüklerini kaleme alarak "Adım Adım Avrupa" ve daha sonra "Batı'dan Notlar " başlıkları altında yayınladı.

Derleme Sözlüğünün hazırlanmasında, Malatya'da halk ağzında kullanılan sözlerden yaptığı derlemeleri Türk Dil Kurumuna göndererek katkıda bulundu.

Yazmaya, önceleri şiirle başladıysa da daha sonra araştırma, hikâye ve romana yöneldi. Malatya’da halk edebiyatı, halk takvimi, halk hekimliği, halk mimarisi ile gelenekler ve görenekleri araştırıp derledi. Başta "Türk Folklor Araştırmaları" ile " Türk Kültürü "Tarla" ve "Doğuş" Dergilerindeki derlemeleri geniş bir kaynak oluşturdu.

"Dede Korkut" kitabında bildirilen "Altunlu Köprü" nün de yerini tespit etti.1980 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Tarih bölümüne başvurarak, Malatya’da Seyyit Battal Gazi adına anma günleri yapılması teklifi kabul gördüğünden, sonraki yıllarda, üç kez peş peşe, Seyyit Battal Gazi ve Malatya Çevresi Halk Kültürü sempozyumunun yapılmasında öncülük etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız