SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sepetçi Kasrı'nda MEV Yemeği

A- A+ PAYLAŞ

Malaya Eğitim Vakfı, geleneksel iftar yemeğini İstanbul Eminönü ilçesinde bulunan Sepetçi Kasrı'nda verdi.çok sayıda davetlinin katlıdığı geceye Ankara merkezli MAGEP (Malatyagelişim platformu) kurucu ve üyelerinden 20 kişilik bir gurup da İstanbul'a gelerek katıldı.Genelde, Malatya Eğitim Vakfının tesbit ettiği ihtiyaç sahibi öğrencilere burs veren iş adamlarına teşekkür ve yeni burs kaynakları temin etme amacını taşıyan bu iftar yemeğinde açılış konuşmasını yapan Vakıf Başkanı Şaban Taçyıldız ;Vakfa maddi ve manevi katkıda bulunan iş adamlarına teşekkür ederek halen 1200 civarında öğrenciye burs temin ettikerini, bu yıl Malatya doğumlu 5000'i aşkın sayıda üniversite öğrencisinin Vakfa burs için müracaat ettiğini, bu talebin yarısını bile karşılıyamadıklarını ifade etti.

Malatya Valisi H.İbrahim Daşöz, milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu,Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık ve Ömer Faruk Öz, Belediye Başkanı Cemal Akın da iftar yemeğinde hazır bulunarak genelde, eğitimin bireysel yaşam ve toplum yaşamındaki önemi ile Malatya Eğitim Vakfının Malatyalı gençlerin eğitimlerine yaptğı katkıları övücü birer konuşma yaptılar.

''Markalar şehri Malatyanın yine birer marka olan insanlarını bir arada görmenin sevincini yaşadığını'' ifade eden Öznur Çalık, bu güne kadar Malatya'nın çıkardığı ilk hanım milletvekli olarak Malatya Eğitim Vakfının çalışmalarına desteğini eksik etmiyeceğini belirtti.

''En karlı yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu'' söyleyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Akın ise; Malatya şehrinin selçuklular ve osmanlılar döneminde de bir eğitim ve öğretim kenti olduğunu, o dönemlerde Malatya'nın ''Darül rif 'at'' yani seçkin,eğitilmiş, yüksek rütbeli insanların bulunduğu kent olarak adlandırıldığını, bu kentin yetiştirdiği iki cumhurbaşkanından İsmet İnönü'nün cumhuriyetten sonra Türkiye'de eğitim kurumlarının kurulması ve şekillenmesini, Turgut Özal'ın ise, transformasyonu gerçekleştirdiğini belirterek, cumhuriyetin ilk yıllarında Vasfi Mahir Kocatürk, Arif Nihat Asya gibi Türkiye çapında isim yapmış öğretmenlerin uzun yıllar Malatya Lisesinde görev yaptıklarını, bu yıllarda Malatya Lisesinden mezun olup da üniversiteye giremeyen öğrenci bulunmadığını, bu nedenle eğitim kalitesinin de çok önem arzettiğini beyan eti.

Akın, sözlerine devamla Belediye hizmetlerine de değinerek; kentsel dönüşüm programlarının son aşamaya geldiğini,Akçadağ ovasından karakaya Barajına kadar Beydağı eteklerine 60.000 konutluk yeni yerleşim merkezi açma proje çalışmalarının önümüzdeki yıl tamamlanacağını açıkladı.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Mevlüt Aslanoğlu ise; ''Değerli konuklar, bu yıl 5000'i aşkın sayıda öğrenci burs talebide bulundu.Gençlerimiz çok zor koşullarda eğitim yapmaya çalışıyorlar. Birçok öğrenci maddi imkansızlılar nedeniyle eğitimini yarım bırakıp gidiyor.Sizlere yalvarıyorum, gençlerimize sahip çıkalım. Bu konuda Şaban Tayıldız'a hep birlikte yardımcı olalım.Lütfen şimdi bu salonda bulunan konuklar en az 1'er öğrenciye daha burs versin'' Dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Milletvekillerinden Mücahit Fındıklı ve Ö.Faruk Öz'ün ise daha çok siyasi ağırlıklı konuşmalar yaptıkları dikkat çekti.

Bir fıkra anlatması için kürsüye çağırılan TV filmleri ve dizilerinin ünlü yapımcısı Ünal Küpeli'nn anlattığı fıkra konukları kahkahalara boğdu. Küpeli'nin anlattığı fıkra şöyleydi: '' Malatya ya gitmek üzere Haydarpaşa Garından trene binen bir vatandaş ile ayni kompartmandaki şık bir hanım uzun süre hiç konuşmadan yol alırlar.Neticede hanım olan yolcu Malatyalı hemşehrimize dönerek ''ben çok sıkılıyorum lütfen biraz konuşalım da vakit geçsin'' der. Malatya'lı, kadını şöyle bir süzer ve '' hangi gonuda gonuşah bacım'' deyince kadın, ''benim için farketmez, siz bir mevzu bulun maksat sohbet olsun'' der. Malatyalı biraz duraksayıp söze başlar.'' inek çayırda yayılır ot yer, eşek çayırda yayılır ot yer, keçi çayırda yayılır ot yer. ama inek sıçar şap diye ses çıkar,eşek sıçar puf diye ses çıkar, keçi sıçar tesbih tenesi gibi şimdi bunlar ayni otu yedikleri halde niye değişik sıçarlar'' diye sorar kadına.Kadın bozulmasına rağmen belli etmemeye çalışarak ''bilmiyorum'' diye cevap verir.Bunun üzerine Malatyalı '' canım sen de heç bi pohtan annamıysın ne konuşam senle'' diyerek yüzünü çevirir.

İFTAR YEMEĞİNE KATILANLAR
Eski ve yeni bürokratlar:
Vali H.İrahim Daşöz,Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya,İzmir,İstanbul eski valisi ve İçişleri eski Bakanı Kutlu Aktaş, Milli Eğitim eski Bakanı Metin Emiroğlu,Eminönü ve K.Çekmece Belediye Başkanları, Bakırköy eski Belediye Başkanı Naci Ekşi,Milli Eğtim Bakanlığı Strateji Geilştirme Kurul Başkanı Nurettn Konaklı,Milli Prodüktive eski Genel Sekreteri Dr.M.Kemal Akgül, TCDD eski Genel Md. Yrd.Şinasi Kazancıoğlu, em.Amiral Abdullah Akgül, Tütün Üst Kurulu Denetleme Daire Başkanı Hasan Tanrıverdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı eski Genel Md.Yrd. Ertaç Önal, Atatürk Hast. Başhekim Yrd.Dr.Şanal Tosun, Başbakanlk Müşaviri Cumali Ünaldı, DSİ Genel Md. Yrd.Mehmet Güllü, Vakfın ve eğitim ordusunun genç gönüllüsü R.Mervin Önal.

Milletvekilleri
Mevlüt Aslanoğlu,Öznur Çalık,Mücahit Fındıklı,Ömer Faruk Öz.

İş adamları
Mahmut Çalık,Ahmet Çalık,Yunus Akdaş,Ekrem Dernek,M.Zeki Akıncı,Kadir Taçyıldız,Erhan Özcan,Mustafa Başdemir,Necmettin Bitilis, Selahattin Bitlis, Halil Taçyıldız,Şahin Nalbant

Görsel ve yazılı medya mensupları
Vahap Munyar, Ünal Küpeli

Ayrıca, İstanbul'da bulunan çok sayıda sivil toplum örgütlerinin başkanları ve diğer davetliler .

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız