SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şer Güçler Provokasyon Peşinde'

A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır’da bayrak indirilmesi olayıyla ilgili Malatya’da 4 meslek kuruluşu ortak açıklama yaparak, olayı kınadı ve “Tüm halkımız bu tehlikeli oyunların fazlasıyla farkındadır” dediler. 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Orhan Özbek, Malatya Ticaret Borsası Başkan Vekili Kaya Doğan ile Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Başkanı Ali Evren, ortak basın açıklaması yaptı

Basın açıklamasını okuyan Erkoç, “Barış sürecinin yeniden filizlendiği şu günlerde ülkemize yönelik olarak yapılan ve tek amacı “Açılımı” sabote etmek olan münferit hadiseler tüm duyarlı vatandaşlarımızı olduğu kadar biz Sivil Toplum Kuruluşlarını da derinden üzmektedir.

Yıllarca terör belası yüzünden yüzbinlerce gencini kaybeden ve milyarlarca lira zarara uğrayan ülkemizde, yeniden tesis edilen kardeşlik köprüsü ‘melun’ eller tarafından yıkılmak istenmektedir.

Son olarak Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’nda bayrağımıza yönelik yapılan saldırı, çirkin olduğu kadar maksatlıdır. Bayrağı uğruna binlerce şehit vermiş bu ülke insanının kutsal değerleri üzerinden hesap yapanlar büyük bir yanlış ve gaflet içindedirler.

Sürecin sekteye uğratılması için yapılan provokasyonlara karşı halkımız ve güvenlik birimlerimiz her zamankinden daha fazla uyanık olmak durumundadır” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizi bir şekilde iç karışıklık içine çekmek isteyen şer güçler, birlik ve beraberliğimizi bozmak için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Ancak son yaşanan hadiseler göstermiştir ki, Doğulusu ve batılısı ile tüm halkımız bu ‘tehlikeli’ oyunların fazlasıyla farkındadır” diyen Erkoç, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Ülkemizin hemen yanı başında yaşanan karmaşıklığın Türkiye’ye de sıçraması için çaba sarf eden şer güçler üzülerek belirtmek isteriz ki, her gün yeni bir provokasyonun peşinde ve emeli içindedirler. Bu yüzden son zamanlarda yapılan bu tür maksatlı saldırıların altında çok büyük hesaplar yatmaktadır. Bizlere düşen ise bu büyük hesaplarını alt üst etmektir.

Hangi renkte olursak olalım, barındırdığımız renkler bu ülkenin ahengi ve zenginliğidir. Bu zenginliğimizi bozmaya yeltenen şer güçlere izin vermeyelim. Her türlü provokasyondan uzak duralım. Zira bölgemizde devam eden barış ortamı bizleri sevindirdiği gibi şer odaklarını da üzmektedir. Bu Devlet hepimizindir. Bu Bayrak hepimizindir. Bu ülkenin geleceğini gasp etmelerine asla müsaade etmeyelim.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız