SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Serada Çiçek Eğitimi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi'nin başlattığı, "Hanımellerinden Malatya'ya çiçekler projesi" çerçevesinde Mevsimlik Çiçek Kursu'nun teorik eğitiminin tamamlandığı ve pratik eğitime geçildiği bildirildi. Kadınların yer aldığı kursta pratik eğitime geçilmesi ve sera açılması nedeniyle Vali Ulvi Saran, kursiyerleri ziyaret etti.

Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında, "Hanımellerinden Malatya'ya çiçekler projesi" çerçevesinde kursa katılan 30 bayana çiçek yetiştiriciliği konusunda yeni açılan çiçek serasında 4 ay uygulamalı eğitim verilecek. 30 bayanın eğitim göreceği seranın açılışına katılan Saran, kadınların kadınlar gününü kutlayarak bayanlara çiçek dağıttı.

Vali'nin de katıldığı sara açılışına millitvekilliği aday adaylığı için İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nden istifa eden Sami Er , İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Murat Türksoy , Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, İşkur İl Müdürü Durmuş Doğan, bazı deire müdürleriyle birlikte kursiyerlerin aileleri de yer aldı.

Hanımellerinden Malatya'ya Çiçekler Projesi hakkında bilgi iktaran İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü ve projenin Koordinatörü Haluk Şener, projenin bir aylık teorik eğitiminin tamanmlanarak 4 aylık pratik eğitimine geçildiğini söyledi. Vali Ulvi Saran ise, "Mevsimlik çiçekçilik konusunda bilgi ve beceri kazandırılıp, aktif iş gücü hayatına katılmasını amaçlayan bu proje sosyal destek projesi çerçevesinde yürütülüyor. Bir yandan, meslek öğrenenecekler, diğer yandan ise hem kendi hem ülke ekonomisine katkıda bulunacaklar" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız