SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Serap Toprağa Verildi

A- A+ PAYLAŞ

Küçükçekmece'de bir İETT otobüsüne yönelik molotof kokteyli saldırısında yanarak yaralanan ve dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Serap Eser'in cenazesi toprağa verildi. Ataköy'deki cenaze namazının ardından Küçükçekmece'deki evine getirilen Serap için, bütün mahalleli gözyaşı döktü ve haklarını helal etti. Serap Eser'in ailesinin Darende ilçesinin Karaoğuz Köyü'nden olduğu bildirildi.

KÜÇÜKÇEKMECE’de 8 Kasım’da İETT otobüsüne molotof kokteyli atılması yüzünden ağır yaralanan, tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitiren 17 yaşındaki Serap Eser, yemenisi ve Türk Bayrağı ile son yolculuğuna uğurlandı. Serap Eser’in Halkalı Orhan Cemal Fersoy Lisesi’ndeki okul arkadaşları törende gözyaşlarını tutamadı. Cenaze töreninde bir grup kadın Türk Bayrağı açarak terörü lanetledi.

Aile yakınları Serap için, evlerin olduğu Kanarya Mahallesi'ndeki Mareşal Fevzi Çakmak Camii'nde bugün cenaze töreni düzenleneceğini söylemişlerdi. Ancak bugün karar değiştirildi. Serap'ın Adli Tıp Kurumu'ndan alınan cenazesi öğle vakti, şehit cenaze törenlerinin düzenlendiği yer olarak bilinen Ataköy 5. Kısam Camii'ne getirildi.

ANNESİ GELEMEDİ
Törende Serap Eser’in babası Zübeyr Eser, ağabeyleri Ümit ve Selçuk Eser, akrabası olan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Sıtkı Akgül’un yanısıra CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ile Serap Eser’in Halkalı Orhan Cemal Fersoy Lisesi’ndeki okul arkadaşları, öğretmenleri ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 1000 kişi katıldı. Törene gelenler cami ve avluyu tamamen doldurdu.

Serap'a dizlerinden deri nakli yapıldığı için hastanede tedavisi devam eden annesi Ayşe Eser, cenaze törenine katılamadı. Cenaze namazı öncesi, Serap Eser’in ailesi Türk Bayrağı'na sarılı, üzerinde yemeni bulunan tabut başında taziyeleri kabul etti. Tören öncesi baygınlık geçiren bir kadına sağlık ekibi müdahale etti. İETT Genel Müdürlüğü de cenaze törenine iki çelenk gönderdi.

TÜRK BAYRAĞI NEDEN AÇILMIYOR?
Törende Türk Bayrağı açan ve terörü lanetleyen gruptaki kadınlar, “Bu bayrak hepimizin”, “Seraplar ölmesin”, “Daha kaç asker ölecek”, “Onlar bizim için bu bayrak için öldüler” diye bağırdı. Serap Eser’in bir yakını da “Bizim acımız bize yeter” diye tepki gösterdi. Serap Eser'in cenazesi öğle vakti kılındı.

Bir grup, güvenlik önlemi alan polis ile Türk Bayrağı açılmasına izin verilmediğini öne sürerek tartıştı. Grup, “Türk Bayrağı neden açılmıyor. Bunu kim engellendi. Neden bir tane Türk Bayrağı yok. Artık bayrağımızdan korkar hale geldik. Yazık değil mi?” diye konuştular.

KAHROLSUN PKK SLOGANLARI
Serap Eser’in cenazesi daha sonra helallik alınması için Küçükçekmece Kanarya Mahallesi Florya Caddesi Puhukuşu Sokak’ta bulunan evinin önüne getirildi. Bu sırada mahalle sakinleri, Türk Bayrakları açarak “Kahrolsun PKK” diye bağırdı. Serap Eser evinin karşısında bulunan Kanarya Mezarlığı'nda toprağa verildi.

BİR AY TEDAVİ GÖRDÜ
Teröristlerin İETT otobüsüne molotofkokteyli atmasıyla yüzü, elleri ve bacakları yanan 17 yaşındaki Serap Eser, dün yaşam savaşını kaybetti. 1 aydır tedavi gören Serap, vücudunun yüzde 35’i yandığından organ yetmezliği nedeniyle can verdi. “Yılbaşına kadar çıkacağım buradan” demişti.

O ÇOCUK DEĞİL Mİ?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen cumartesi Haliç Tersanesi’nde katıldığı törende Güneydoğu’daki sokak gösterilerini eleştirirken, Serap Eser’i örnek göstermişti. Erdoğan şöyle demişti:

“Sokakları illegal eylem alanı haline getirenlere, çocuklara şöyle öyle diyenlere sesleniyorum. O çocuklara molotofkokteyli attıran, o çocukları terörist eylem için kullanan kim? Serap yavrumuzu otobüste molotofkokteyliyle yakanlar kim? O çocuk değil mi? O çocukları mazlum göstereceksin, o molotofkoteyli ile yanan yavruyu ne göstereceksin?”.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız