SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Serbest Bırakılacaklar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:49:51
A- A+ PAYLAŞ

BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak, PKK'nın kaçırdığı kamu görevlilerinin en kısa serbest bırakılması için çalışma yapıldığını bildirdi.

Irak'ın kuzeyinde temaslarda bulunan BDP heyeti Erbil'e geçti. 

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, BDP milletvekilleri Altan Tan ile Sırrı Süreyya Önder ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Erbil Temsilciliği'nde basın toplantısı düzenledi.

Barışı tesis etmek, akan kanı durdurmak, bütün halkların temel hak ve özgürlüklerini kullanabildiği demokratik bir ülkede yaşayabilmek için çabalarını sürdürdüklerine değinen Kışanak, bu kapsamda Irak'ın kuzeyinde yaptıkları görüşmelerin Erbil'de devam edeceğini dile getirdi. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ve Kürdistan Demokratik Partisi yöneticileriyle Erbil'de görüşeceklerini belirten Kışanak, burada gördükleri desteğin kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, ''Buradaki partilerin sürece destek vermeleri ve Kürt sorunun bitmesi konusundaki çabaları bizleri de mutlu etti. Bu sürece katkı sağlayarak bizi mutlu ettiler'' diye konuştu. 

Mektup Kandil'e ulaştı 

Kışanak, heyetin ayrıca terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan tarafından hazırlanan mektubu KCK yönetimine ulaştırdığını dile getirerek, şöyle devam etti:

''Heyet olarak Kandil bölgesinde Murat Karayılan başkanlığında bir KCK heyetiyle görüşme yaptık. Süreç konusundaki düşüncelerini, yaklaşımlarını kısmen aldık. Biz de barış konusundaki çalışmalarımızı, yaklaşımlarımızı kendilerine ilettik. Verimli ve önemli bir görüşme oldu. Tarihi bir görüşme oldu.

Umarız ki İmralı'da başlatılan diyalog ve müzakere sürecinin önemli bir adımı olarak sürece katkı yapacaktır. KCK yöneticileri Öcalan'ın başlattığı görüşmelerin kendileri için önemli olduğunu ve bağlayıcı olduğunu belirttiler. Ellerine ulaşan mektup konusunda görüşlerini, önerilerini önümüzdeki günlerde hazırlayarak ileteceklerini söylediler. Bir hafta on güne kadar bu konudaki çalışmalarını ve tartışmalarını tüketerek görüşlerini oluşturup iletecekler.'' 

Kamu görevlileri serbest bırakılacak 

Terör örgütü PKK'nın elinde bulunan kamu görevlilerine değinen Kışanak, şöyle konuştu:

''Kamu görevlilerinin tümünü ailelerine kavuşturacak bir çalışmayı yürüttüklerini ifade ettiler. Bu çalışmanın da bir hafta on gün içerisinde bitmesi bekleniyor. Biz Barış ve Demokrasi Partisi olarak bu kişilerin ailelerine kavuşması için çalışmamızı sürdüreceğiz. Umuyorum ki en kısa zamanda bu konuda da önemli bir gelişme olacak. Söz konusu kişiler ailelerine kavuşacaklar. Beklentimiz ve çabamız bu sürecin akamete uğratmadan bir barışla noktalanabileceği, özgürlüklerin temin edilebileceği aşamaya kadar ilerletilmesidir.''

Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ise, ''Bizler Kandil'de bir barış iradesi, bir çözüm iradesi görmekten son derece memnunuz... Biz orada çözüm iradesini, barış iradesini görmekten dolayı umutlarımızın biraz daha arttığını ifade etmek istiyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız