SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Serdar Tuncer'le 'Şiirli Muhabbet'

0
Güncellendi - 2016-05-10 19:37:08
Serdar Tuncer'le 'Şiirli Muhabbet'
A- A+ PAYLAŞ

“Şiirli Muhabbet” Programında Malatyalı hayranlarıyla buluşan Şair-Yazar Serdar Tuncer, “Bize ‘ Osmanlıyı çok seviyorsan Cumhuriyeti benimseme, Cumhuriyeti seviyorsan Osmanlı’ya söv” diye öğrettiler, bu çok büyük yanlış. Devlet ağaç gibidir, gövdesi ve çiçekleri vardır. Selçuklu kök, Osmanlı gövde, Cumhuriyet dal ve çiçektir, üçü de bizim” dedi.

Yeşilyurt Belediyesi ile AKP Yeşilyurt İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından ortaklaşa tertip edilen “Serdar Tuncer ile Şiirli Muhabbet” programına Malatyalılar büyük ilgi gösterdi.

Sabancı Kültür Merkezinde tertip edilen programa AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Kadircan Esen, AKP Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, AKP Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder, AKP Gençlik Kolları Başkanı Enis Aydoğan,  AKP Yeşilyurt İlçe Gençlik Kolları Başkanı Abdulaziz Aslan ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

ASLAN, “23 MART’TA DÜZENLEYECEKTİK, NASİP BUGÜNEYMİŞ”

AKP Yeşilyurt İlçe Gençlik Kolları Başkanı Abdülaziz Aslan yaptığı konuşmada, “Programımızı aslında 23 Mart’ta düzenleyecektik ancak Ankara’daki terör saldırısından dolayı Serdar Tuncer ile yaptığımız görüşme neticesinde bugüne ertelemek durumunda kaldık, nasip bugüneymiş. Kültürel ve sosyal belediyecilik alanında ciddi hizmetler üreten Yeşilyurt Belediyesi başta olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

ESEN, “ŞİİRLE DOLU KEYİFLİ BİR PROGRAM DİLİYORUM”

Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Kadircan Esen ise, bazı ziyaretlerden dolayı yurt dışında olan Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın selamlarını iletirken, kendilerini kırmayarak Malatya’ya gelen Serdar Tuncer’e ve etkinliğe büyük ilgi gösteren Malatyalılara teşekkür ederek, şiirle dolu keyifli bir akşam dileğinde bulundu.

KAHTALI, “YEŞİLYURT BELEDİYESİNİN BAŞARILI ORGANİZASYONLARINA BAZEN YETİŞEMİYORUZ”

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, Yeşilyurt Belediyesinin kültürel etkinliklerde büyük mesafeler kat ettiğini, ardı ardına gerçekleşen başarılı organizasyonları takip etmekte zorlandıklarını ifade ederken” Yeşilyurt Belediyesinin kültürel etkinliklerini çoğuna yetişmeye çalışıyoruz, o kadar hızlı hareket ediyorlar ki maalesef bazılarına yetişemiyoruz. Belediye Başkanımızı ve ekibini kutluyorum, Cenab-ı Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin ”dedi.

Gönül adamlığı ve mütevazılığiyle katıldığı tüm programlarda sanatseverleri kendisine hayran bıraktıran Serdar Tuncer, aşk, tarih ve tasavvuf üzerine yaptığı doyumsuz sohbetle Malatyalılara unutulmaz bir gece yaşattı. 

 SERDAR TUNCER, “BİZİ BİZDEN KOPARMIŞLAR”

Osmanlı İmparatorlarının büyük bir kısmının şair olduğunu anımsatan ve Yavuz Sultan Selim’in kaleminden çıkan bir şiiri paylaşan Tuncer, “36 Osmanlı Padişahı var, 33’ü şair, 9’un divanı var, 3’ün divanı divan şairlerinin divanında daha hacimli. Yavuz Sultan Selim Farsça yazmış,  Kanuni’nin dört binin gazeli var. Kanuni diyor ki ‘46 yıllık hükümdarlığımda yaptığım en mühim şeyi sorsalar Baki gibi şairin benim dönemim de yaşamış olması bana şeref olarak yeter’. Edebiyat bölümü mezunlarını bırakın edebiyat profesörlerinden bazıları Yavuz’un Kanuni’nin şiirlerini anlayamıyor, bende bu şiirleri anlamak için kaç tane lügat okudum. Biz neden böyleyiz! Bir Japon 12 asır öncesindeki Japon metni okuyup anlıyor, Fransız 4-5 asır, Alman ise 3-4 asır öncesindeki yazılarını anlayabiliyor. Biz ise 50 sene öncesindeki metinleri anlayabiliyoruz maalesef. Bu değişecek umudumuz var, bizden geçti ama bir sonraki nesilden umutluyum. Şimdi ki çocukların bir kısmı Ertuğrul dizisini izliyor, benim oğlum diziyi izlerken ‘Oyuncak atına biniyor, ben Ertuğrul’um’ diyor. Biz onların yaşındayken He-Men izliyorduk, şimdiki çocuklar Ertuğrul’dan etkileniyor o açıdan umutluyuz. Bizi bizden koparmışlar, Ama bizlerinde gayret etmemiz lazım, bu iş ihmale gelmez” dedi.

SERDAR TUNCER, “SELÇUKLU KÖK, OSMANLI GÖVDE, CUMHURİYET DAL VE ÇİÇEK, ÜÇÜ DE BİZİM”

Konuşmasında medeniyetin tarifini yapan Tuncer, “Süleymaniye’nin kubbesi, Itri’nin bestesi, Akşemseddin’in bakışı ve Fatih’in duruşu medeniyeti anlatır, hepsine bir bütün halinde bakmak gerekir. Nabi’nin şiirini anlamayınca Süleymaniye taş zannediliyor ve Itri’nin bestesi ciğeri yakmıyor. Bunları anlamayınca Viyana’da surlarının dibinde ne işiniz vardı sorusunun cevabı verilemiyor. Osmanlı Türkçesiyle arayı hoş etmemiz lazım. Bize ‘ Osmanlıyı çok seviyorsan Cumhuriyeti benimseme, Cumhuriyeti seviyorsan Osmanlı’ya söv” diye öğrettiler, bu çok büyük yanlış. Devlet ağaç gibidir, gövdesi ve çiçekleri vardır. Selçuklu kök, Osmanlı gövde, Cumhuriyet dal ve çiçektir, üçü de bizim” dedi. Tuncer’in bu sözleri davetliler tarafından uzun süre alkışlandı.

Serdar Tuncer, İstanbul’da yapımı devam eden üçüncü köprüye Yavuz Sultan Selim isminin verilmesiyle ilgili tartışmalara katılırken “Köprüye Yavuz Sultan Selim ismi verildi ardından “şu olsun, bu olsun, başka birisimi yok, Yavuz şöyle yaptı, böyle yaptı” gibi eleştiriler yapıldı. Cumhurbaşkanımızdan rica ediyorum, beni çağırsın “Ulusala sesleniş yap, Yavuz’u anlat” desin. Yavuz Sultan Selim’i halkımıza birde ben anlatayım, ertesi gün referandum yapılsın % 99 Yavuz Sultan Selim çıkmazsa diplomamı yırtarım” şeklinde konuştu.

Tuncer’in sohbeti ve şiirleriyle duygulu anlar yaşayan Malatyalılar program sonunda ünlü şairi ayakta alkışladı. Programı büyük ilgi gören Serdar Tuncer’e Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Kadircan Esen ‘elif-vav” tablosu, AKP Yeşilyurt İlçe Gençlik Kolları Başkanı Abdulaziz Aslan ise kayısı paketi hediye etti.

Bülten

b6

b7

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız