SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şerefhan Çayı Boşa Akıyor.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:48:35
A- A+ PAYLAŞ

Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat, 4 yıldan beri dile getirmesine karşın Şerefhan Deresinden boşa akan suyun Çat Barajı’na dahil edilmediğini söyledi. 

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve CHP Merkez İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar ve partili yöneticiler Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat’ı ziyaret etti.

Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat, siyasetçilerden çözüm bekledikleri 2 önemli sıkıntıları bulunduğunu aktararak, “2009 yılında Derme Sulama Birliği başkanlığına seçildim. O gün, bu günder Şerdefhan Deresini gündeme getiriyorum. Şerefhan Deresi ile ilgili olarak bir şey söylenmedi. DSİ Bölge Müdürlüğü ‘Bu bölgeye Kahramanmaraş bölgesi bakıyor’ diyor. Kahramanmaraş Bölgesi ise, ‘Ben burada sulama ile ilgili bir şey yapmıyorum ki, bana faydası yokki, ben niye yapayım ki’ diyor. O su Atatürk Barajı’na doğru kendiliğinden akıp gidiyor” dedi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise, “Çiftçilerin kullandığı suyun fiyatlarını sulama Birliklerinin Meclisleri belirliyordu. Doğrusu olan buydu. Şuanda DSİ Genel Müdürlüğü bu fiyatları belirliyor. Bundan dolayı fiyatlar arttı. Bazı bölgelerde yüzde 100 ve yüzde 150 oranında zam yapıldı. Taban fiyat 43 TL olarak açıklandı. Bu üretici sulama suyunu gerçekleştirirken, yukarıdan fiyatların belirlenmiş olması kabullenebilir bir durum değil. Bu fiyatı birliklerin belirlemesi gerekiyor. Çünkü bölgenin konumunu en iyi birlikler bilmekte. Sulama Birliklerinin fiyatı belirlediği dönemlerde 18 TL’den fiyat uygulaması yapılırken, şuanda 43 TL’ye yükseltildi. Bu hem üreticiyi ve hem de birliklere sıkıntı vermekte. Çünkü çiftçi ödemekte zorlanıyor, birliklerde para alamayınca hizmet veremiyor. DSİ bu konuda tekrar düzenleme yapmalı” dedi.

Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat da kendilerinin de sulama suyu fiyatının Sulama Birliklerince tespit edilmesinden yana olduklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız