SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şerefhan Deresi Bağlanmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat, Çat Barajı'nda yaşanan su sıkıntısının Şerefhan Deresi'nin havzaya bağlanması ile giderilebileceğini bildirdi.

Çat Barajı'ndaki su sıkıntısının bu yıl da yaşandığını belirten Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat, "Çat Barajı'ndaki sıkıntının giderilmesi için Şerefhan Deresi'nin suyu Çat Barajı'na aktarılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Çat Barajı'ndan sulanması planlanan Çerkez Yazısı Ovası'na trilyonlar harcanarak kanallar yapıldığını ve hala yapılmasının devam ettiğini söyleyen Abdullah Polat, "Çat Barajı'nda Derme Kanalı'na yetecek su yok, başka bölgelere su verilmesi için kanallar yapılıyor. Kanal yapılıyor, su nerede?" diye sordu.
Malatya'nın nüfusuna göre içme suyunun saniyede 1,8 litre verilmesi ile karşılanması gerektiğini, ancak şu anda 3,5 litre su verilmesine rağmen bazı bölgelere yetişmediğini iddia eden Abdullah Polat, "Demek ki kayıp ve kaçaklar var. Önce bu kayıp ve kaçaklar önlenmelidir" önerisinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız