SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şerefhan Deresi Çat'a Akacak'

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:15:30
'Şerefhan Deresi Çat'a Akacak'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette, Battalgazi ilçesinin genel sorunları konuşuldu. 

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, beraberinde AKP İl Başkan Vekili Nurettin Sert, AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ve partili yöneticilerle birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz teşkilat olarak birlik, beraberlik içinde güzel hizmetler yapıyoruz. Geçen hafta Ankara'ya gittiğimizde milletvekilimizle de görüştük. Oradaki iş ve işlevler ile ilgili, gerek Yeşil Kuşak ile ilgili, gerek milli eğitim ile ilgili, gerek surların ayağa kaldırılması ile ilgili, gerek DSİ yerine belediye hizmet binasının yapılması çalışmaları ile ilgili ve diğer projelerimizle ilgili yapmış olduğu mihmandarlıktan dolayı Mustafa Şahin beye teşekkür ediyoruz. Netice itibariyle birlik ve beraberlik güzel hizmetleri de beraberinde getirmektedir. Bugün DSİ yeri belediyemize geçmişse, stadyumun yeri Yeşil Kuşağa tahsis edilmişse, yine Yeşil Kuşak projesine okulların tahsis edilecek olması önemli bir hadisedir. Bugün surların ayağa kaldırılması ile ilgili, milletvekilimiz hakikaten refakat ediyor. Bu birliktelik Malatya'ya güzel hizmetler getirecektir diye düşünmekteyim” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, Battalgazi ilçesinin genel sorunlarını konuşmak üzere bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, iktidar olarak sorunlara çözüm üreten makam olduklarını söyledi. Milletvekili Şahin, “Malatya her hafta sonu geliyoruz. Geldiğimizde gerek il teşkilatımızın, gerekse ilçe teşkilatımızın yapmış olduğu programlar çerçevesinde, özellikle yerel yönetimlerin ilgi alanına giren köylerimizin ve mahallelerimizin durumlarını yerinde tespit etme aşamasında yapmış olduğumuz ziyaretlerde vatandaşlarımızdan aldığımız bilgiler doğrultusunda çalışmalarımızı yapmaktayız. Vatandaşlarımızın sorunlarını, bire bir sahada karşılaşmış olduğumuz eksikliklerimizin giderilmesi konusunda sayın başkanımızla ve ekibiyle paylaşmak amacıyla buradayız. Şu anda özellikle kurak yaz aylarını geride bırakarak, yağışın normal mevsimlerin üzerinde bir yoğunlukta almaya başladık. Geçen yıl sahada karşılaştığımız en büyük sorunlardan biri de, hem sulama suyunda hem de içme suyunda yaşamaktaydık. Geçtiğimiz günlerde Sulama Birliği Başkanlığı’ndan 6 arkadaşımız gelmişti. Özellikle DSİ Genel Müdürü Akif beyi ziyaret ederek, sahada yaşanan tüm sorunları birebir arkadaşlarıyla tespit ederek, bu sorunlarımızın giderilmesi açısından çok ciddi çalışmalar yaptık. Özellikle şu anda Malatya Ovası’nın tamamını kendi sorumluluk alanımız içinde bulunduran Derme Sulama Birliği’nin sulama kanaları içerisinde bazı sıkıntıları bulunmaktaydı. 2008 -2009 yıllarında yine buna benzer sıkıntılar vardı. Bunun asıl çözümünün özellikle Şerefhan deresinin Çat barajına transferi konusunda bir çalışmanın olması için gerek Bakanımızla, gerek DSİ Genel Müdürümüzle yaptığımız defalarca toplantılar sonrası, geçen müjdeli bir haber aldık.  Şerefhan deresinde çok ciddi kış aylarında suyumuz mevcut.  O su, kışın Atatürk barajına, yazında sulama için ayrılmaktadır. Biz onu kışın en azından Çat barajına transferini sağlarsak, Çat barajındaki dolgunluk oranını yükseltmiş oluruz diye düşünmekteyim. Çat barajında öyle tahmin ediyorum ki su stokunu bundan sonra yapacağız. Proje çalışmaları bitirildi. 2 hafta sonra, yeni 21 Ocak’ta yapım ihalesi yapılacak” diye konuştu.

AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder’de, “Çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. Hafta içi Ankara’da, hafta sonları Malatya’mıza milletvekillerimiz gelmekteler. Milletvekillerimizle birlikte sahada çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugünde Battalgazi ilçemizde ki sorunlarımız Sayın başkanımızla istişare ederek halletme yoluna gideceğiz. Sayın başkanımızın bugüne kadarki çalışmaları bir örnek teşkil etmiştir. 300 bini aşan Battalgazi’mizde de çalışmalarına ara vermeden çalışacağına inanmaktayız. Başkanımızın ve milletvekillerimizin de yoğun çalışmalar sonrası Malatya’ya asırlık proje olacak Yeşil Kuşak projesi de kazandırılması konusunda kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız