SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şerefhan Projesi Bu Yıl Bitecek'

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:25:28
'Şerefhan Projesi Bu Yıl Bitecek'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’nın tarımsal sulaması için büyük önemi bulunan Çat Barajı’na su takviyesi yapılması amacıyla planlanan Şerefhan Deresi Projesi’nin bu yıl bitirileceğini söyledi. 

 Milletvekili Öznur Çalık, “Yaz aylarında, özellikle de kurak geçen sezonlarda Çat Barajı’ndan yeterli su verilememesi üzerine çiftçilerimiz büyük sıkıntı yaşıyordu. Sorunun çözümü için Şerefhan Deresi’ndeki suyun Çat Barajı Gölü’ne aktarılması gerekiyordu. Bu maksatla Şerefhan Deresi üzerine Taşdamlar Regülatörü ve borulu derivasyon kanalı projeleri hazırlanmıştır. Yapmış olduğumuz girişimler ve taleplerimiz sonuçlanmış ve artık projenin bu yıl hayata geçirilmesi için tüm çalışmalar tamamlanmıştır, işin yapımı aşamasına geçilmiştir” dedi.

Malatya tarımı ve çiftçisi için önemli bir projenin daha hayata geçirilmekte olduğuna işaret eden Milletvekili Çalık, “Taşdamlar Regülatörü ve Borulu Derivasyon Kanalının inşaatı 21 Ocak 2015’te ihale edilmiş, 25 Mart 2015 tarihinde sözleşme imzalanmış ve 1 Nisan 2015 tarihi itibariyle yer teslimi yapılarak işe başlanmıştır. Söz konusu proje kapsamında Şerefhan Deresi üzerine 1 adet regülatör ve 1.600 m uzunluğunda 1600’lük CTP boru montajı yapılacaktır” şeklinde bilgi verdi.

Projenin yapımı için yüklenici firmaya 270 gün verilerek, işin 27 Aralık 2015 tarihinde bitirilmesinin hedeflendiğini ve önümüzdeki yıl Şerefhan Deresi’nden Çat Barajı’na suyun verilmiş olacağını kaydeden Çalık, “Şerefhan Deresinden alınacak takriben 8 milyon metreküp su, Taşdamlar Regülatörü ve Borulu Derivasyon Kanalı vasıtasıyla Çat Barajına akıtılacaktır. Bu proje ile Malatya’daki barajlara yıllık en az 2 milyon metre küp katkı sağlaması bekleniyor” dedi.

Milletvekili Çalık, “Şerefhan Deresi Projesine başlanılması için gereken her türlü desteği veren ve Malatyalıların taleplerine her zaman sahip çıkan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na, milletvekillerimize ve DSİ Genel Müdürlüğü ve DSİ Bölge Müdürlüğünde görevli değerli bürokratlarımıza, AK Parti il teşkilatımıza ve projeye her zaman sahiplenen sivil toplum kuruluşu yönetici ve temsilcilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız