SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şerefinize Namusunuza..!"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:58:04
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Temmuz ayı meclis toplantısını, meclis toplantı salonunda gerçekleştirdi. Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, bir önceki toplantıya dair alınan kararlar okunarak, oylamaya sunularak, kabul edildi.Meclis toplantısında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından alınan karar gereği 'ihracat belgelerinin bir takımının 1 TL'ye satışının düşürülmesi' oylandı. Konu, oy birliğiyle kabul edildi. Meclis toplantısında daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yönetim kurulunun çalışmalarıyla ilgili bilgiler vererek, gündeme dair açıklamalarda bulundu. MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Gür ise, Kuzey Çevreyolu ile ilgili sert eleştirilerde bulunarak, şunları söyledi: "Karadenizliler, dokusal yapısını bozuyor diye dağına yol götürtmezken, isyan ederken, benim Malatyalım Kuzey Çevreyolu'nda ısrar ediyor. Niçin ısrar ediyor?" dedi. 

"TERÖR HANGİ TÜRDE OLURSA OLSUN KINIYORUZ"

 Erkoç, seçim sürecinden sonra Türkiye'de ciddi terör olaylarının meydana gelmeye başladığını ifade etti.

 Terörün hiçbir zaman amacına ve emeline ulaşamayacağını kaydeden Erkoç, "Terör hangi türde olursa olsun tümünü kendim adına, yönetimin ve sizler adına kınıyorum. Çünkü eğer bir ülke kalkınacaksa, gelişecekse, öncelikle o ülkede istikrarın, huzurun, birlikteliğin, beraberliğin, kardeşliğin olması lazım. Birlikteliğin, istikrarın ve huzurun olmadığı yerde kalkınmadan da bahsetmek mümkün değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu işlerin üstesinden gelecek güce de sahiptir. Hiç kimse heveslenmesin. Ve bir an önce burada, bu bölgede, ülkemizde terör olaylarının, akan kanların durmasını, akan gözyaşlarının dinmesini Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum. Sade ülkemizde değil bitişik Suriye'de, Irak'ta, Doğu Türkistan'da ve birçok yerde dünya Müslümanları üzerinde bir zulüm uygulanmakta. Bu zulmünde her türlüsünü kınıyorum" dedi.

"CAN VE MAL GÜVENLİĞİNDEN SONRA YATIRIMCI ÖNÜNÜ GÖRÜP, YATIRIM YAPABİLİR"

 Erkoç, can ve mal güvenliğinden sonra yatırımcının önünü görerek, yatırım yapacağını kaydederek, şunları söyledi: "Önemli olan ülkemizin kamu güvenliği içerisinde huzurunun, can güvenliğinin, mal güvenliğinin temin edilmesidir. Bu da devletin görevidir.  Can güvenliği ve mal güvenliğinin temininden sonra ancak yatırımcı önünü görerek, yatırıma heveslenip, yatırım yapabilir. Eğer bu sağlanmadığı taktirde yatırımdan ve büyümeden bahsetmek mümkün değildir. İşte bu açıdan da baktığımızda biran önce bu olayların sonlanmasını ve herkesin bu noktada sağ duyulu hareket ederek, olayları değerlendirmesi ve ülkenin birlikteliğini, beraberliğini ve bütünlüğünü göz önünde bulundurarak hareket etmesi ülkemiz adına, bölgemiz adına inşallah hayırlı yararlar getirecektir."

"ISO 9000 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMİ VERİLDİ"

Oda olarak yaptıkları projeler kapsamında ISO 9000 kalite yönetim sistemi eğitimi verdiklerini dile getiren Erkoç, "Odamız tarafından Fırat Kalkınma Ajansına (FKA) sunulan teknik destek projesi kapsamında, odamız üyelerine 27-29 Temmuz tarihleri arasında ISO 9000 kalite yönetim sistemi eğitimi verildi. Eğitime 45 kişi katıldı. Oda olarak eğitim ve seminerlerimiz devam edecek. Bu bir projeydi. Fırat Kalkınma Ajansına sunmuştuk. Katılımda bayağı iyiydi. Çok ciddi firmalarımızda bu eğitime katıldı. Oda olarak bu tür eğitimleri sürekli hale getireceğiz" ifadelerini kullandı. 

"TAKOGRAF VE DİJİTAL EHLİYETLE İLGİLİ YETKİYİ ALDIK"

 Erkoç, takograf ve dijital ehliyetle ilgili yetkiyi oda olarak aldıklarını belirterek, " Son dönemde takograf cihazı ve dijital ehliyetle ilgili bir sıkıntımız vardı. Komşu illerde bu yetki, komşu illerin odalarına verilmişti. Özellikle bizim buradaki üyelerimizin bir kısmı ya Sivas ya da Elazığ'a gidiyorlardı. Biz bu konuyu, Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'na aktardık. Bu yetkinin Malatya Ticaret ve Sanayi Odasına da verilmesini ifade ettik. Sağ olsunlar, o yetkiyi aldık. Müracaatları da almaya başladık. İnşallah Cuma'dan sonrada bu işlemleri yerine getirmiş olacağız. Üyelere de mesajla bunu duyuracağız. Takograf cihazı takmakla zorunlu olan kişiler bu hizmetten yararlanacaklar. Bildiğim kadarıyla bir bedeli de yoktur, oda olarak biz karşılayacağız. Ekipmanlarını aldık, bir personelimizi de bu konuyla ilgili eğitime gönderdik. Malatya'daki üyelerimize daha iyi hizmet vermek için, bu yetkiyi de odamıza almış olduk" diye konuştu. 

 Oda olarak bir yurt dışı gezisi düzenleyeceklerini dile getiren Erkoç, "Oda olarak yapacağımız işlerin takibindeyiz, yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte de yine meclisin toplu yurt dışı gezisiyle ilgili bir çalışma başlattık. O konuyla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Meclis Başkanımız bu konuyla ilgili meclis üyelerimizi yurt dışında bir gezi programıyla bir araya getirmeyi, bir yurt dışı gezisi planlıyoruz. Balkan ülkeleriyle ilgili bir program yapıyoruz" dedi. 

"MEVCUT MAKAM ARACININ SATILARAK, YENİ BİR ARAÇ ALINMASINI TALEP EDİYORUM"

 Erkoç'un konuşmasının ardından dilek ve temenniler bölümünde söz alan meclis üyesi Hakan Er, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'un kullandığı makam aracının bakıma gittiğinde bin 500-2 bin TL gibi masrafa neden olduğunu kaydetti.

 Makam aracının satılmasını, bu aracın yerine Malatya'da bayisi olan bir araç alınması önerisinde bulunan Er, "Ticaret ve Sanayi Odası'nın makamına yakışacak bir şekilde araç alınmasını talep ediyorum. Ben araştırma yaptım, bu aracın fiyatıyla burada iyi bir araç alabiliriz" dedi. 

"İNSAN BİR BOĞAZ İÇİN, BİR NEFİS İÇİN BU MEMLEKETE, BU KÖTÜLÜĞÜ YAPMAZ"

 MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Gür ise, Kuzey Çevreyolu ile ilgili sert eleştirilerde bulunarak, şunları söyledi: "Karadenizliler, dokusal yapısını bozuyor diye dağına yol götürtmezken, isyan ederken, benim Malatyalım Kuzey Çevreyolu'nda ısrar ediyor. Niçin ısrar ediyor? Üniversitemiz buna karşı. İnşaat, mimarlar, mühendisler odası buna karşı. İşin bilimsel tarafını anlayan insanlar onlar. Ve dünyanın neresinde görülmüş ki, şehir merkezinin 6 kilometre paralelinde 150 metre eninde, şehrin göbeği parça parça edilip, bırakılıyor. Ben isim vermeyeceğim, yetkililere 'şerefinize, namusunuza bu yol Malatya'nın ihtiyacı mıydı?, Malatya'nın geleceği için ihtiyaç mıydı?' diye sordum, 'Namusuma evet' demedi. Utanın. İnsan bir boğaz için, nefis için, bu memlekete bu kötülüğü yapmaz. Kuzey Çevreyolu uzuyor, niye uzamasın? Şark kurnazlığı. 32 kilometrelik yolu 56 kilometreye çıkar ve parasının 10 kilometrelik kısmını bir şekilde vatandaşın elinden alıyor. Yatakta olan var, mahkemede bunu takip edemeyecek olan insan var. Okur-yazar olmayan insan var. Hırsız misali, sen kimin malını çalıyorsun? Askıdan haberi olmuyor, geçmiş olsun. 3083 sayılı bir kanun var, Kenan Evren'in kanunu ve halen yürürlükte. Adaletten kim bahseder? Bu konuyla karşılaşan bir insana kimin ne diyeceği olabilir? Malatya için bir yıkım olmuştur. Malatya'nın geleceği parçalanmıştır."

"MALATYA İLE İLGİLİ SORUNLARI DİLE GETİRDİK"

Dilek ve temenniler bölümünde yapılan konuşmalara cevap veren Erkoç, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde Başbakan ve Bakanların katıldığı toplantıda bölgesel sorunları aktarırken, Malatya'nın hayati önem arz eden konularını da gündeme getirdiklerini ifade etti.

Erkoç, "Kayısıya alan bazlı desteğin verilmesi, bölgesel bir yeni teşvikin bu bölgeye verilmesi gerektiğini, hızlı tren ve Kuzey Çevreyolu'nun mağdur edilmeden adalet ölçüsü içerisinde kamulaştırılarak çözülmesi gerektiğini aktardık. 2002 yılında proje ihalesi yapılmış, sene 2015 ve 56 kilometrelik yerde 14 kilometrelik bir yer ihale yapılmış, geriye kalan 42 kilometrede halen sorunlar devam ediyor. Orada ciddi şekilde mağdur olan insanlar var. 'Siz, bunu toplulaştırma adına yapacaksanız, Başbakan'ın huzurunda bir 15 yıl daha bekleriz' dedim. Bunu açık bir şekilde ifade ettik. Hemen bir genel müdür gönderdiler ve bilgileri kendisine verdik. Bizim niyetimizin üzüm yemek olduğunu, bağcıyı dövmek olmadığını söyledim. Malatya'nın bir çevreyoluna ihtiyacı var. Geçmişten beri bu tartışıldı. Teknik adamlar karar verdi. Eğer karar verdiyseniz de, bu kararınızın arkasında durup, bu kararı kamulaştırma yöntemiyle kimseyi mağdur etmeden, kimseye haksızlık yapmadan çözmeniz lazım" dedi. 

"MECLİSİMİZİN KARARIYLA BU ARABA SATILIR, YERİNE YENİ BİR ARABA ALINIR"

 Makam aracıyla ilgili talep edilen öneriyle ilgili de açıklamada bulunan Erkoç, "Biz, bu arabayı alırken meclis kararıyla aldık. 8 bin üyesi olan bir oda. Benim hiçbir zaman arabanın lüksüne hevesim olmadı. İnşallah ileriki zaman diliminde şartlarımız el verirse, hakikaten masraflı bir araba ve bizim şansızlığımız bu araba çok arıza yaptı. Biz, bu odanın bir kurşunu, kendi kuruşumuzdan yüz kat daha ötede görürüz. Bunda da hassasiyetimiz vardır. Meclis üyelerimizde bizim bu hassasiyetimizden emindir. Ama zaman içerisinde değişen parçalar 2 yıl garantili. İleriki zaman diliminde şartlarımız el verirse, meclisimizin kararıyla bu araba satılır ve bu arabanın yerine bir araba alınır" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız