SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şerefsizce Yapılmış Bir Saldırı"

0
Güncellendi - 2016-02-18 03:49:58
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bugün Ankara'da 18.31 sırasında İnönü Bulvarı üzerindeki kırmızı ışıkta askeri personelimizi taşıyan servis araçlarının durduğu bir esnada bombalı bir araçla yapılan saldırı sonucu maalesef şu andaki belirlemelerimize göre 28 vatandaşımızı kaybettik" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara'da meydana gelen patlama sonrası Çarşamba gecesi Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı düzenledi. Kurtulmuş, "Bugün Ankara'da 18.31 sırasında İnönü Bulvarı üzerindeki kırmızı ışıkta askeri personelimizi taşıyan servis araçlarının durduğu bir esnada bombalı bir araçla yapılan saldırı sonucu maalesef şu andaki belirlemelerimize göre 28 vatandaşımızı kaybettik. Allah rahmet eylesin. Vefat etmiş insanların arasında asker kardeşlerimiz olduğu gibi sivillerin de olduğunu tahmin ediyoruz. Kimli tespitleri yapıldıkça kamuoyunu aydınlatmaya devam edeceğiz. Yaralı vatandaşlarımızın da çeşitli hastanelerde tedavi altında bulunduğunu paylaşmak isterim. Üçüncü dakikasından itibaren ambulanslarımız olay yerine sevk edildi, 32 ambulansla yaralıların taşınması işlemi yapıldı. Ayrıca, olay çok kısa süre içerisinde, olay yeri inceleme birimleri tarafından kontrol altına alındıktan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcımızın Başkanlığındaki 7 kişilik savcılar heyeti tarafından da bütün detaylarıyla soruşturulmaya başlandı. Olay yerindeki en ufak ince detayına kadar bütün veriler, bulgular titizlikle değerlendiriliyor. Şu ana kadar saldırıyı kimin gerçekleştirdiğine dair bir bilgi elimizde yok ama sonuç itibarıyla en kısa zamanda bu saldırının arkasında kimin olduğu veya kimlerin olduğu ortaya çıkarılacaktır. Çok kısa bir süre içerisinde otopsi çalışmalarına başlanmıştır. En kısa süre içerisinde bu kimlikler ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim kamuoyundan beklentimiz şu, 'Bu tür olaylar sırasında maalesef ilk andan itibaren birtakım bilgi kirliliği şebekeleri ortaya çıkıyor ve vatandaşlarımızı korku ve panik içerisine iletmeye gayret ediyorlar. Bu çerçevede, zaman zaman Ankara'da başka bombaların patladığı şeklinde de birtakım görüşler dile getiriliyor, bunlar sosyal medya üzerinden de paylaşılıyor. Çok açık söylüyorum, bu akşam Ankara'da bir ikinci patlama oldu ama o bir bomba patlaması değil, güvenlik güçlerimizin şüpheli gördükleri paketi yok etmesi sırasında ortaya çıkan bir patlamaydı, dolayısıyla endişe edilecek bir durumun olmadığını ifade etmek isterim."

"BU SALDIRI, ŞEREFSİZCE, HAİNCE, SİNSİCE YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR"

Olayın ilk anından itibaren bütün birimlerin titizlikle üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğine dikkati çeken Kurtulmuş, "Olayın bütün yönleriyle aydınlatılması için elimizden gelen bütün çabayı ilk andan itibaren ortaya koymaya başladık. Hiç kimse, hiçbir şekilde endişe etmesin, bu olayın arkasındaki sorumlular ortaya konulacaktır. Ancak, şunu açık bir şekilde ifade etmek isterim, bu saldırı orada servis otobüslerinin içerisinde bulunan askeri personelimize karşı yapılmış olan bir saldırı değildir. Bu saldırı, çok açık bir şekilde aziz milletimize karşı alçakça, şerefsizce, haince, sinsice yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırıyı yapanları lanetliyoruz ama bu saldırıyı yapanları lanetliyoruz derken sadece o saldırıda detayı yine ortaya çıkacak, ama sadece o saldırıyı yapanlar değil o saldırıyı yapanları maşa olarak kullananlar, o saldırıyı planlayanlar, bu ve benzeri saldırıların arkasındaki istihbarat desteklerini, lojistik desteklerini, silah ve mühimmat desteklerini ve hatta siyasal desteklerini verenleri de lanetlediğimizi açıkça ifade ediyorum" şeklinde konuştu.

YARALI TUĞGENERALİN DURUMU İYİ..

Bu arada Genelkurmay Başkanlığı, Ankara'daki bombalı saldırı sonucunda yaralananların durumu ile ilgili gece yarısı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada 30 kişinin taburcu edildiği belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada;

“Televizyon ve internet haber sitelerinde değişik sayılar ihtiva eden haberler yer almaktadır. Menfur saldırıda yaralanan 61 kişiden 30 kişi taburcu edilerek evlerine gönderilmişlerdir. 31 yaralının 8'i GATA'da, 23'ü ise sivil hastanelerde tedavi altına alınmışlardır. Hayati tehlikeleri olmadığı yönünde bilgi alınmıştır. Saldırı esnasında lojman yakınında bulunan ve hafif şekilde yaralanan Hava Tuğg. Reha Ufuk Er ve eşinin sağlık durumları iyidir” denildi.

Ankara- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız