SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sergi 1 Hafta Sürecek

A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nün arşivinde bulunan toplam 143 adet eser Malatya'da 1 hafta süreyle sergilenmeye başlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezi'nin arşivinden çıkartılarak 2009 yılı sergi eserleri arasına konan toplam 143 adet eser Malatya Sabancı Kültür Sitesi Sergi Salonu'nda sergilenmesi nedeniyle bir tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbey, Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Sarıkaya, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Uzmanı Ali Cengiz, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Malatya Kültür Yaşam Derneği Başkanı Yaşar Karaaslan ile çok sayıda davetli katıldı.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbey, "Sevgisini, sevincini, acısını, unutamadıklarını, coşkusunu, duygu ve düşüncelerini renklere kattıkları ve şekillere döktükleri pek çok nadide ürün ve eser bu sergide bulunmaktadır. Bu sergide 125 adet çeşitli bölgelere ait arşiv elle sanatları ile 18 adet süsleme eserleri bulunmaktadır. Sergimiz 1 hafta süreyle açık kalacak. Tüm Malatyalıları nadide eserlerin bulunduğu bu sergiyi gezmeye davet ediyorum" dedi.

Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Sarıkaya, "Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk El Sanatları ve Türk Süsleme Sanatlarının tanıtılması ve yaşatılması için 2009 yılında 13 ilde sergi açacak. Bu serginin Malatya'da Kayısı Festivaline denk getirilmesine çalışıldı. Allah korusun, yarın milletimize bir şey olduğunda kendi kültürümüzü yeniden yaşatabilecek bir kültür arşivine sahibiz" diye konuştu.

Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, "Son derece zengin bir coğrafyada yaşıyoruz. El sanatlarımız ve süsleme sanatlarımızda bu zenginliğin bir parçası. El sanatları, kültürel geçmişi ve geleceğe aktarma konusunda da çok önemli bir yer tutuyor. Geleneksel el sanatlarına yeterince sahip çıkılmadığını ve yaşatılmadığını görüyorum. Annelerimizin ve dedelerimizin yaptığı bir çok şeyi bugün bizler yapamıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Geleneksel El Sanatları Sergisi'nin açılışı yapılarak, davetlilere sergideki eserler tanıtıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız