SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'ta Sergi ve Nakış Kursu Açıldı

0
Güncellendi - 2018-03-14 03:33:11
Yeşilyurt'ta Sergi ve Nakış Kursu Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin eşi Esra Tüfenkci, Yeşilyurt Belediyesine bağlı Yeşilkonaklar ile Gençlik Merkezlerinde açılan el sanatları ve beceri kurslarına katılan bayanların  hazırlamış oldukları el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı sergi ile biçki, dikiş ve nakış kursunun  açılışını yaptı.

YEŞİLTEPE’DE BİRBİRİNDEN DEĞERLİ ÜRÜNLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde sosyal ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapan Yeşilkonaklar ile Gençlik Merkezlerinde ki sanatsal kurslara katılan bayanların hünerli ellerinden çıkan halı dokuma, biçki, dikiş, nakış, iğne oyası, dantel ürünleri, takı tasarım, mefruşat, giyim ve üç boyutlu tablo çalışmaları Şehit Ömer Halisdemir Gençlik Merkezinde açılan sergide görücüye çıktı.

“EL SANATLARININ YAŞATILMASI VE GELECEK NESİLLERE AKTARILMASI ÖNEMLİ”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin eşi Esra Tüfenkci beraberinde Vali’nin eşi Neriman Kaban, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Meltem Kavuk, AK Parti İl Başkanının Eşi Sadiye Kâhtalı ile  Yeşilyurt Belediye Başkanının eşi Yasemin Polat ile birlikte hem serginin hem de biçki, dikiş ve nakış kursunun açılış kurdelâsını kesti.

El emeği göz nuru eserleri yakından inceleyen Esra Tüfenkci, kurs öğretmenlerinden ve kursiyerlerden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Ortaya çıkan eserleri çok beğendiğini ifade eden Esra Tüfenkci, “Yeşilyurt İlçemizde el sanatlarının yaşatılması toplumsal değerlerin muhafaza edilmesi adına önemlidir. El sanatlarının gelecek nesillere aktarılması anlamında açılan kurslara bayanlarımızın ilgi göstermesi ayrıca önemlidir. Sergilenen ürünlerin hepsi birbirinden değerlidir. Çünkü kursiyerlerimizin ortaya koydukları alın teri, emek ve çaba söz konusudur. El sanatlarının yaşatılması ve bayanlarımızın meslek sahibi olmaları için böylesine faydalı hizmet alanlarını ilçe sakinlerinin hizmetine sunan Yeşilyurt Belediyesi başta olmak üzere eğitmenlerimize ve kursiyerlerimize yaptıkları bu güzel eserlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanının eşi Yasemin Polat, günün anısına kursiyerler tarafından yapılan ‘elif-vav’ ile üç boyutlu tablo çalışmalarını Esra Tüfenkci, Neriman Kaban ve Sadiye Kâhtalı’ya hediye etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız