SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sergimiz İlgi Gördü"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:38:03
A- A+ PAYLAŞ

Ankara'daki Kadın El Emeği Sergisi'nde açılan Malatya Standı'nın ilgi gördüğü bildirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yayınlanan basın bülteni şöyle:

"8-11 mayıs tarihleri arasında Ankara ATO Congresium Uluslar arası Kültür ve Sergi salonunda gerçekleştirilen Kadın El Emeği Sergisi'nde stant açan Malatya, Ankaralılardan büyük ilgi gördü.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kadın girişimci sayısını arttırmak ve kadınların el ürünlerinin gelire dönüştürülebilir hale getirilebilmesi için Vodafone işbirliği ile 81 ilden gelen el emeklerinin sergilendi.

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizasyonu ile Ankara'da düzenlenen, "Kadın El Emeği Sergisine" Malatyadan Battalgazi Halk Eğitim Merkezi, Yeşilyurt Kadın Girişimciler  Derneği ve UMUT-DER katıldı.

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür yardımcısı Cevdet Tatar ile Koza Şönim Müdürü Berna Bal Oğuztürk’ün katıldığı, "Kadın El Emeği" Sergisinde yöresel ürünlerin bulunduğu Malatya standı büyük ilgi gördü.

Malatya Standını gezen Malatya Ak Parti Milletvekili Öznur Çalık İl Müdür Yardımcısı Cevdet Tatar’la görüşerek bilgi aldı. Derneklerle kısa bir süre sohbet eden çalık standın çok güzel olduğunu belirterek, malatya kadın girişimci sayısını artıracaklarını söyledi.

Ankara Dönüşü “Kadın El Emeği Sergisini” değerlendiren İl Müdür Yardımcısı Cevdet Tatar “ Kadınların yaptıkları ürünlerde annelik duygularıda ön plana çıkmış. Yapmış oldukları el emekleri ürünler çok güzel ve çok değerliydi. Her üründe ayrı bir estetik vardı. Amacımız kadınların istihdamına yönelik çalışmalarının öncelikle aile bütçelerine katkı sağlamasıdır. Ayrıca yaptıkları yöresel ürünleri oluşturulacak işletmelerde üreterek ilimiz ekonomisine de katkı sağlamalıdır. Derneklerimiz çok güzel ve çok fazla el emeği ürünler getirmişlerdi. Batalgazi Halk Eğitim Merkezinin getirmiş olduğu kırkyama ürünleri, Yeşilyurt Kadın Girişimciler Derneğinin getirmiş olduğu Azet Bacı ve Hamdi Dayı minyatür bebekleri ve Umut- Der’in getirmiş olduğu kurutulmuş kiraz yaprağı ve bakır eşyalar Ankaralı’lardan çok güzel ilgi gördü.” 

Derneklerin katılımından dolayı teşekkür eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, “Bizi Ankara’da yalnız bırakmayan kadın girişim derneklerine çok teşekkür ederim. Kadınlar yıllarca iş hayatından uzak kaldı ancak şu anda aktif olarak iş hayatının içinde yer alıyor. Kadınların ekonomideki artan gücü sayesinde toplum temelli kalkınmanın önünü açlıyor ve açılmayada devam edecek. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak tüm kadınları iş hayatında görmek istiyoruz.” dedi.

Taş, tüm annelerin 12 Mayıs Anneler gününü kutladı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız