SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sergiyi Gezdiler

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Göçer ailelerin çocuklarına Çanakkale Sergisi gezdirildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından sürdürülen Yıldıztepe Mahallesi Sosyal Sorumluluk Projesi, çeşitli faaliyetlerle devam ediyor.
Yıldıztepe Mahallesi'nde ikamet eden, Kanuni İlköğretim Okulu'nda eğitim öğretimlerini sürdüren Göçer ailelere mensup 43 öğrencinin, Çanakkale Seddülbahir Müzesi'nden getirilen ve MalatyaPark AVM'de sergilenen tarihi eserleri gezerek görmeleri ve tarihi bilgilerinin görsel olarak da pekişmeleri sağlandı.

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nin tarafından belirlenen 43 öğrenci, Emniyet Müdürlüğüne ait araçlarla Yıldıztepe Mahallesi'nden alınarak Çanakkale Savaşından kalan savaş malzemelerinin sergilendiği alana taşındı. Alanda özel bir ilgi ile karşılanan öğrenciler, Toplum Destekli Polislik Büro Amir Vekili Orhan Şanal ve polis ağabeyleri ile birlikte sergiyi gezdiler. Çanakkale Savaşının anılarını kalplerde ve zihinlerde canlandıran savaş malzemelerini tek tek inceleyen öğrenciler, sergilenen materyaller ve Çanakkale Savaşının bilinmeyen yönleri ile ilgili olarak bilgilendirildi.

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amir Vekili Başkomiser Orhan Şanal, organizasyonun mükemmel olduğunu belirterek, "Bu gün burada yapılan organizasyon Sayın Emniyet Müdürümüzün başlattığı sosyal sorumluluk projesinin bir uzantısıdır. Burada bulunan öğrencilerimiz sosyal yapısı itibariyle Emniyet Müdürlüğümüz tarafından özel olarak ilgilenilen çocuklardır. Savaş eşyalarının sergilendiği bu organizasyon, genç dimağlara tarih ve toplum bilinci aşılamada son derece işlevsel olmuştur" dedi.

Başkomiser Orhan Şanal, "Eğitim, sosyo-kültürel ve ekonomik açıdan yoksul, fırsatlara erişim açısından yoksun olan kişi ve grupların, normatif yapıya karşı potansiyel bir öfke taşıdıkları sosyolojik bir gerçektir. Dezavantajlı bu kişi ve grupların, toplumun diğer kesimleri ile kaynaşması adına yapılan bu tür sosyal etkinlikler, suçlara karşı paratoner etkisi yapmaktadır. Yapılan çalışmaların daha kısa sürede ve kalıcı surette neticelenmesi ise kuşkusuz diğer kurum ve kuruluşlarımızın işbirliği ile duyarlı vatandaşlarımızın desteğine bağlıdır" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız