SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şerh Yarışması Sonuçlandı

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya'nın Darende ilçesinde düzenlenen şerh yarışması sonuçlandı.

Bu yıl 10'ncusu düzenlenen 'Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Kültür Etkinlikleri' kapsamında yeni neslin divan edebiyatına daha fazla ilgi duyması amacıyla düzenlenen ve Türkiye'nin ünlü edebiyat ustaları ve yazarlarının jüriliğini yaptığı şerh yarışmada birinciliği 'Muhib' rumuzuyla katılan Dr. Hakan Yekbaş aldı.

Prof. Dr. İskender Pala, Prof. Dr. Cihan Okuyucu, Prof. Dr. Mehmet Akkuş, Prof. Dr. Ali Yılmaz, Prof. Dr. Nihat Öztoprak'tan oluşan jürinin şerh yarışmasına katılan 60 eseri değerlendirerek bunlardan 12 tanesini ödüle layık gördüğü belirtildi. Yarışmaya gönderilen 18 çalışmanın da yayınlanmaya layık bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, jürinin ikincilik ödülünü, 'Şerhi' rumuzuyla Nagehan Uçan Eke ve 'Keşf-i raz' rumuzuyla da Nilüfer Tanç adlı iki yarışmacıya, üçüncülüğün de Sivasi rumuzuyla F. Ramazan Süer ve 'Leyl-ü nehar' rumuzuyla Nihal Göktaş adlı katılımcılara paylaştırdığı belirtildi.

Yarışma sonunda birinciye 5, ikincilere 3, üçüncülere de 3 Cumhuriyet altını ödül verileceği, yayınlanmaya layık görülen eserler için taltif ve tüm katılımcılara da teşekkür belgesi takdim edileceği bildirildi.

Özel ödüller ve derece alan isimler şöyle açıklandı:

"Jüri özel ödülü 'Mustafa İsmail' rumuzlu Prof. Dr. Adem Ceyhan'a, Vakıf Başkanı özel ödülü 'Gölgesiz' rumuzlu Bülent Ahmet Turan ve 'Dil Suhte' rumuzlu Tamer Kütükçü'ye, Hulusi Efendi özel ödülü 'Gönül İ' rumuzlu Doç. Dr.İdris Kadıoğlu ve 'Cani' rumuzlu Aysun Eren'e, Somuncu Baba özel ödülü ise 'Hanne' rumuzlu Aslı Mert ile 'Firuze' rumuzlu Kübra Polat'a verildi."

Dereceye girenlere ödülleri, katılımcılara da belgelerinin 25 Haziran 2011 Cumartesi Saat 17.00'de Darende İlçesi güreş sahasında yapılacak kültür etkinlikleri programı içersinde takdim edileceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız