SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sermaye Düşmanlığıymış!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısı 2. başkanvekili Aziz Görgeç başkanlığında yapılarak gündem ve gündem dışı verilen maddeleri görüşüp karara bağladı.
Ağırlıklı olarak imar konularının yer aldığı toplantıda bir çok madde komisyon raporu doğrultusunda reddedilirken bazı maddeler de incelenmesi için İmar komisyonuna havale edildi. Görüşülen gündemde imar konuları dışında da parkometre fiyatları ve güzergahları, güney kuşak çevre yolu güzergahının değiştirilmesi, Karakaş Konağı'nın yıkılan duvarı,işgal harçlarının artırılması ve kadro iptal-ihdası gibi konular yer aldı. Organize Sanayi Bölgesi'nin yarattığı çevre kirliliği ile ilgili konu görüşülürken, AKP'li üyenin bu konudaki haberleri sermaye düşmanlığı olarak nitelendirmesi dikkat çekti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı, İmar ve şehircilik müdürlüğünün 19, İnsan Kaynakları Müdürlüğünün 1, AKP’li üyeler Sıddık Erdoğan, Hasan Basri Erdoğan ve Ahmet Ergün’ün ortak olarak verdikleri 3. bölgedeki işgal harçlarının tadili önergeleri kabul edilerek gündeme alındı.

CHP’li üyeler Ali Dağdelen ve Doğan Ağdaş’ın ortak olarak verdikleri ve Durucasu minibüsçülerinin mağduriyetlerinin giderilmesi, Organize Sanayi Bölgesi atıklarının yarattığı çevre kirliliğine duyarsız kalınmaması, Güney kuşak çevre yolu güzergahının değiştirilmesi, belediye otobüslerinin aktarmalı seferleri ve ücretsiz ikinci biniş sürelerinin yetersizliği ile Karakaş Konağının yıkılan istinat duvarının neden yıkıldığı konularını içeren önergeleri AKP’lilerin oylarıyla reddedildi.

Önergelerin oylanmasından önce yaşanan tartışmalar ise şöyle;

MAĞDURİYET GİDERİLSİN
CHP’li Ali Dağdelen “MOTAŞ’ın Durucasu beldesine toplu taşımacılık yapması , minibüscüleri önemli miktarda mağdur etmiştir. Bu mağduriyetin giderilmesi gerekir” diye konuşunca , başkanvekili Görgeç; “ Belde yöneticilerinin ve insanlarının talebi doğrultusunda oraya seferler düzenlenmiştir. Varsa sıkıntıları, yazılı olarak bize başvursunlar varsa bir sıkıntı düzeltilir” diye yanıtladı. AKP’li Vahap Özdemir’de “Oraya seferler düzenlenmesi için meclisimizden karar çıkmadı ki kaldıralım. O bizim işimiz değil” diye araya girdi. Bu tartışmalardan sonra yapılan oylamada önerge AKP’lilerin oylarıyla reddedildi.

CHP’li Dağdeviren “Aşağı Banazı Mezarlığında bulunan tescilli alan olan Şehitliğin önemli bir bölümünün yok olmasına neden olacak Güney Kuşak Çevre yolu güzergahının daha üst kesimlere taşınması gerekir. Mevcut güzergah ise yürüyüş yolu ve rekreasyon alanı olacak şekilde düzenlenirse Malatya’ya daha yaralı olacağını düşünüyoruz O nedenle gündeme alınması ve incelenmesi için ilgili komisyonlara havale edilmesini istiyoruz” diye konuştu. Yapılan oylamada AKP’lilerin oylarıyla gündeme alınması reddedildi

CHP’li Dağdeviren “3 Trilyon lira harcanarak restore edilen Karakaş Konağı’nın istinat duvarının yıkıldığı medyada geniş yer bulmasına rağmen yıkım nedeni ile ciddi bir açıklama yapılmadı. Yıkım sebebi yasal mıdır, yasal değilse gereken yapılmış mıdır?” sorularını sordu.

İmar ve Şehircilik Müdürü Ümit Erenler; “O bina şu an Vakıflar bölge Müdürlüğünün tasarrufu altındadır. İstinat duvarı da mal sahibi tarafından yıktırılmıştır. Belediye olarak taraf değiliz” diye Dağdelen’i yanıtladı. AKP’lilerin oylarıyla bu önergenin gündeme alınması da reddedildi.

ÇEVRE HASSASİYETİ SERMAYE DÜŞMANLIĞIYMIŞ
CHP’li Dağdelen “Organize sanayi atıkları Karakaya ve Tohma çayına olumsuz etkileri uzmanlarca teyit edildiği halde, bu felaketin önlenmesine yönelik atık suların Karakaya Barajı ve Tohma çayına akıtılmasının arıtma tesisinin yapılmasına kadar durdurulması ve başka çözümlerin bulunması amacıyla önergemizin gündeme alınmasını teklif ediyoruz” diye konuştu. Önergenin gündeme alınması AKP’lilerin oylarıyla reddedildi. Aynı zamanda TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan AKP'li Belediye Meclisi Üyesi Sıddık Özdemir, bu önergeye "Arıtma tesisini yapıyoruz işte daha ne istiyorsunuz. Bu yaptığınız sermaye düşmanlığıdır" sözleriyle karşı çıktı.

Gündem dışı maddelerin görüşülmesinden sonra gündem maddelerine geçildi. Parkometre ücretleri ile iş bitirme harçları yeniden belirleyen Plan ve Bütçe komisyonunun teklifinde parkometre ücretlerinin 5 dakikaya kadar ücretsiz, 5-30 dakika arası 1 lira, 30-60 dakika arası 2 lira, 60-120 dakika arası 4 lira, 120-180 dakika arası 6 lira ve 180 dakikadan sonrası 10 lira olması ve 2011 yılı Mali bütçesinde 50 lira olan iş bitirme belgesinin 400 liraya çıkarılması oy çokluğuyla kabul edildi. Oylamadan önce söz alan CHP’li üye Doğan Ağdaş “Yolun her iki tarafını da park yaptınız. Dünyanın neresinde görülmüş böyle bir uygulama. Biz yolun bir tarafına park yapılması için karar almıştık. Siz vur deyince öldürüyorsunuz” diye parkmetre uygulamasını eleştirdi.

Kentsel Dönüşüm alanında kalan mülk sahiplerine yapılan kira artırımı komisyon raporu doğrultusunda reddedilirken, nakliye yardımlarında bir sefere mahsus olarak yardım yapılması kabul edildi. Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında kira yardımı yapılan vatandaşlara bir defa olmak üzere 200 TL ev taşıma yardımı yapılması kararlaştırıldı.

Kapalı ve açık otoparklardan para ödemeden çıkan, parkometre görevlilerine itiraz edenlere zabıta tarafından ceza yazılması yetkisi oy çokluğuyla kabul edildi.

Belediye Başkanına da, TMO’dan alınacak kamyon için kredi kullanma yetkisi verilmesi de oy çokluğu ile kabul edildi.

Sosyal Hizmetler kadrosunda bulunan belediye Başkan yardımcısı Alican Bozkurt’un yönetici kadroya alınması da oy çokluğu ili kabul edildi.

Gündemin imar maddelerine geçilirken CHP’li Ağdaş söz alarak “ Şehrin batı çıkışı Şeker Fabrikasından Hava Lojmanları kavşağına kadar çekildi. Ama her nedense Altın Kayısı önü hala duruyor. İnsan ve araç sirkülasyonunun çok yoğun olduğundan can ve mal emniyetini tehdit eden konumuna rağmen neden geri çekilmiyor. Kim veya kimler orayı koruyor?” diye konuştu. Bu soruya yanıt veren olmadı ve maddelerin görüşülmesine başlandı.

Aralarında ek yoğunluk kullanılması, revizyon imar planlarında değişiklik, nizam değişikliği, ticari-konut alanına benzinlik yapılması , imar planı değişikliği gibi bir çok maddenin yer aldığı imar konularının büyük kısmı komisyon raporu doğrultusunda reddedildi.

Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı’nın 6 Nisan 2011 Çarşamba günü saat 14.00’de yapılmasını kararlaştırdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız