SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sertifika Dağıtımı Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:26:55
Sertifika Dağıtımı Başladı
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya’da yürütülen Kiraz Entegre Mücadele çalışmaları kapsamında, üreticilere Entegre Mücadele Üretici sertifikalarının dağıtımına başlandı. Amacın, yüksek kaliteli ürün elde etmek olduğu vurgulandı. 
 
Proje kapsamında bu yıl bir ilçe ve bir kasabada 10 kiraz üreticisi ile 116,5 dekar alanda entegre mücadele çalışmaları yürütüldü.
 
Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: “Yeşilyurt İlçesi kiraz tarımının beşiği konumundadır. Kiraz üreticileri bilinçli bir şekilde kiraz yetiştiriciliği yapmaktadır. Bu güzel çalışmaları ödüllendirmek adına Entegre Mücadele Projesi kapsamında bilinçli ve tekniğine uygun faaliyette bulunulması çevre ve insan sağlığını tehdit etmeyen çalışmalar yapması, entegre mücadele çalışmalarında örnek üreticiler olmaları nedeniyle Entegre Mücadele Üretici Sertifikası verildi. Sertifika sahipleri sertifikalarını Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür Vekili Hayat Çiçek, Yeşilyurt İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Özerdem ve proje görevlisi Ali Biri’nin elinden aldılar” 
 
Kiraz Entegre Mücadele Projesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüğündeki görevli teknik elemanlar ile proje dahilindeki üreticilerin koordineli çalışmaları sağlanarak en az girdi ile yüksek verimli kaliteli ve kalıntısız ürün üretiminin sağlanması, ayrıca üreticilerin tarımsal faaliyette bulunurken yeni teknikleri kullanmaları, zararlı ve yabancı otları tanımaları, bunlara karşı uygun mücadele zamanını ve yöntemlerini öğrenerek kendi arazilerinin danışmanları haline gelmelerini sağlamanın amaçlandığı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız