SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sertifika İçin Başvurdular

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:41:40
Sertifika İçin Başvurdular
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kamu kurumları ile özel kurumlar için önceden belirlenmiş standartlar arasında yer alan “ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi” sertifika başvurusu yapmak amacıyla çalışmalara başladı. 

Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen çalışmalar ile ilgili olarak yapılan açıklamada, kurumlar tarafından gerek yazılı gerek dijital olmak üzere her gün yüzlerce evrak ve belge oluşturulduğu belirtilerek, söz konusu bu evrakların birçoğunun güvenlik anlamında hassasiyet gösterilmesi gereken verilerden oluştuğu ifade edildi. Evraklarda yer alan verilerin güvenliğinin sağlanmasında bilgi işlem teknolojilerinin kullanılmasının yanı sıra kullanıcıların bilinçlendirilmesi anlamında farkındalığın oluşmasının da önemli olduğu belirtildi. Açıklamada, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi’nin çok önemli olduğu ve bu nedenle de sertifikalandırma ve bilinçlendirme çalışmalarının ilk aşaması olarak, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve şube müdürlerine yönelik bir hizmet içi eğitim semineri düzenlendiğini dile getirildi. Büyükşehir Belediyesi Beydağı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Dr. Suat Yalçınsoy konuşmacı olarak katıldı. Dr. Suat Yalçınsoy bilgi, bilginin mahiyeti, paylaşımı, bilginin kötü amaçlı kullanılması ve bundan doğacak zararlar, bilginin korunması gibi konulara değinerek, birey ve kurum bazında alınması gereken tedbirler hakkında bilgi verdi.

Öte yandan, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ile ilgili istenilen standartların sağlanmasını takiben ise Büyükşehir Belediyesi tarafından 'ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi' sertifika başvurusunun yapılacağı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız