SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sertifikalı Aşçı Oldular

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da düzenlenen kursa giden 9 eski hükümlü, aşçılık belgelerini aldılar.

Malatya İŞKUR İl Müdürlüğü'nde düzenlenen törende aşçılık kursuna gidip de başarılı olan 9 kişiye belgeleri verildi. Törene Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdülkadir Gündem, Cumhuriyet Savcısı ve Koruma Kurulu Başkan Vekili Erdinç Hakan Özdabakoğlu, İŞKUR İl Müdürü Yaşar Karataş, Denetim Serbestlik Şube Müdürü Cuma Sarıçiçek, Mili Eğitim Şube Müdürü Yücel Abik ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Törende yapılan konuşmada Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından eski hükümlülere yönelik aşçılık kursuna 15 eski hükümlünün katıldığını, ancak 9 kişinin kursu başarıyla bitirdiği belirtildi. 9 eski hükümlünün 100 saati teorik, 500 saati de pratik olmak üzere toplam 600 saat aşçılık dersi aldığı belirtildi.

İŞKUR İl Müdürü Yaşar Karataş, kurumlarına kayıtlı olarak iş arayan eski hükümlü sayısının 257 olmasına karşın Malatya'da eski hükümlülere yönelik kurslara katılımın az olduğunu belirtirken, Denetim Serbestlik Şube Müdürü Cuma Sarıçiçek ise düzenlene kurslara eski hükümlülerin ilgisini beklerken, kendilerinin kapı kapı dolaşarak kursiyer aradığını ifade etti.

Cumhuriyet Savcısı ve Koruma Kurulu Başkan Vekili Erdinç Hakan Özdabakoğlu da kursun hiçbir mesleki beceresi olmayan eski hükümlülere yönelik düzenlendiğini aktararak, aşçılık kursuna katılanların artık bir sertifika sahibi olarak çok rahat bir iş bulma imkanına kavuştuklarını kaydetti.

Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdülkadir Gündem ise, cezaevinde kalanların da birer vatan evladı olduğunu belirterek, onların cezaevinden çıktıktan sonra hayatlarını kazanabilmelerine olanak sağlamaya çalıştıklarını vurguladı.

Yapılan konuşmalardan sonra 9 eski hükümlüye aşçılık belgeleri verildi.

Tören, eski hükümlü aşçıların hazırladığı ikramların davetlilere sunumu ile son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız