SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Servis Ücretlerine Zam Yok

0
Güncellendi - 2016-08-17 19:52:04
Servis Ücretlerine Zam Yok
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, 2016-2017 eğitim, öğretim döneminde servis ücretlerine zam yapmayacaklarını söyledi. Ülke olarak zor bir dönemden geçildiğini ifade eden İnce, “Biz de oda olarak böyle bir dönemde servis ücretlerine zam yapmama kararı aldık. Servis ücretlerimiz geçen seneyle aynı olacak” dedi.

2016-2017 eğitim ve öğretim yılı için tüm hazırları tamamladıklarını belirten Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra zor bir süreçten geçildiğini belirterek, oda olarak bu süreci göz önünde bulundurduklarını kaydetti. İnce, "2016-2017 eğitim, öğretim yılı için servis ücretleri artışını gündemimize almadık ve ücretlere zam yapmama kararı aldık. 2015 yılında Malatya Büyükşehir Belediyesi UKOME kurulunca çıkartılan fiyat tarifesini uygulamaya koyacağız. Bu fiyat tarifesi dışında herhangi bir artış olmayacak” diye konuştu.

Yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak tarifeler hakkında da bilgiler veren İnce, “Anaokulu ve ilköğretim öğrencileri için 5 km’ye kadarki mesafelerde 110 TL, 5 km’den 10 km’ye kadar olan mesafelerde 125 TL, 10 km’den 20 km’ye kadar olan mesafelerde de 140 TL servis ücreti alınacak. Lise ve dengi okullar için ise 5 km’ye kadarki mesafelerde 100 TL, 5 km’den 10 km’ye kadar olan mesafelerde 115 TL, 10 km’den 20 km’ye kadar olan mesafelerde ise 130 TL servis ücreti alınacak. 20 km’yi aşan mesafelerde ise ücret tarifesi 1 ve 2’inci maddelerin E bendinde belirtilen tarifler üzerinden aylık olarak km başı 3.50 TL fiyat artışı yapılacaktır. Aynı servisi kullanan kardeşlerde ise yüzde 10 indirim yapılacak. Ben bu tarifelere tüm velilerimizin ve esnaflarımızın uymasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında servisçi esnafının yaşadığı sıkıntıları da dile getiren İnce, “Servisçi esnafımızın yaşadığı sıkıntılardan biri de bazı okulların ve okul aile birlik başkanlarının bağış adı altında servisçilerimizden aldığı rüşvettir. Biz bu konuyu defalarca dile getirmemize rağmen herhangi bir önlem alınmadı. Bu konuyla ilgili ben Milli Eğitim Müdürünü tekrar göreve davet ediyorum. Okullarda servisçilerden alınan bağış adı altındaki para rüşvettir. Bununla ilgili Milli Eğitim Müdüründen bir önlem almasını istiyoruz. Biz de bu konuda destek olacağız kendisine. Eğer bu rüşveti önleyemeyecekse ve bu devam edecekse ben kendisini istifaya davet ediyorum. Oturduğu makamın değerini bilmelidir. Bizler bu problemin takipçisi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ayşe (7 yıl önce)
    Bizim ev ile okul arası mesafe en fazla 3-4 km. Ama servisciler bizden 120 tl alıyorlar. Sizce bu yasal mı? Sikayet edebilir miyiz?
    0
    0
    Yanıtla