SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Servisçiler İlgi Göstermedi

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:56:35
Servisçiler İlgi Göstermedi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi tarafından eğitim öğretim yılı dolayısıyla okul servis araç sürücülerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Belediye Konferans Salonunda gerçekleşen ve yaklaşık 60 okul servisi sürücüsünün katıldığı bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin Çalık, “Örencileri servis araç şoförleri ve trafik olarak koordineli bir şekilde taşıyarak bu hizmeti veriyoruz. Biz hiçbir zaman servis araç şoförlerimizi masanın karşısındaki arkadaşlar olarak görmedik. Trafik ve servis araç şoförlerimiz hiçbir zaman bizim için karşı tarafta değiller. Biz masanın hep aynı tarafındayız. Biz baştan ne yapılması gerekiyorsa, ne tedbirler alınması gerekiyorsa, hiçbir eksikliğe sebebiyet vermeden bunları almamız, kurallara uymanız ve işinizi gerçekten dört dörtlük kuralara uygun olarak yapmamız lazım. Çünkü bizim ve sizin mesuliyetimiz çok büyük. İnsanların en önemli, en değerli varlıklarını, çocuklarını size, bize emanet ediyorlar. Her gün sabah-akşam bu trafikte biz bu emanet canları taşıyoruz. Onun gibi bazı şeyler bize zor gibi gelse, masraflı gibi gelse, meşakkatli bile gelse bunun telafisi olmadığı için bunlardan taviz vermemiz, bunlarda bizim hata yapmamız söz konusu değil” dedi.

Bilgilendirme toplantısında konusan Trafik Denetleme Şube Müdürü Süleyman Hançer ise, Malatya’daki trafik kaza kusurları ile en fazla uyulmayan trafik kuralları hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda servis kalitesini arttırmak ve meydana gelecek kazaları önlemek amacıyla Karayolları Trafik Kanununda düzenlenmiş olan alınması gereken trafik tedbirleri anlatıldı ve ayrıca okul servis araçlarının denetimi sırasında; araçta Özel İzin Belgesi, Bakım ve Onarım Takip Formu ve sürücüye ait SRC belgesinin bulundurulmasının gerektiği buna bağlı olarak kontroller esnasında görevli memura ibraz edilmesinin gerektiği hatırlatıldı.

İlköğretim öğrencilerinin taşınması sırasında rehber personelin ve biniş-inişler sırasında “dur” yazılı lambanın bulunmasının gerektiği, ayrıca öğrencilerin kullanabileceği cam ve pencerelerin sabit, kapıların sürücü tarafından açılıp kapatılabilecek şekilde olması ve her koltukta emniyet kemeri bulunmasının zorunlu olduğu da anlatıldı.

Servis sürücülerine emniyet kemerlerini takarak ve diğer trafik kurallarına uyarak çocuklara örnek olmaları, araç içi kurallara uymalar, araçtan indikten sonra mümkünse öğrencinin aile bireylerinden birine teslim edilmesine özen göstermeleri ve araç içinde öğrenci varken yakıt ve benzeri ihtiyaçlar için durmamaları konularında uyarılar yapıldı.

Ayrıca öğrenci alacakları okulların müştemilatı veya varsa servis araçları için ayrılmış bölümleri kullanmaları, okul önünde veya diğer yerlerde öğrenci indirip-bindirirken trafiği aksatmayacak şekilde duraklama ve park etmeleri konusunda da hatırlatma yapıldı.

Seminerde servisçilerden gelen sorulara da cevap verildi.

Bu arada, seminere servisçilerin ilgi göstermediği görülürken, seminere yaklaşık 60 servisçinin katıldığı görüldü.

Seminere Büyükşehir Belediyesi ile Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Malatya Minibüsçüler Odası’nda da temsilciler katıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız