SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Servisçilerden 'Korsan' Protestosu

0
Güncellendi - 2016-12-02 01:26:58
Servisçilerden 'Korsan' Protestosu
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya'da, sosyal medya üzerinden örgütlenen servis minibüsçüleri, korsan servis araçlarını protesto etti.

Tepkilerini dile getirmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan servis minibüsçüleri, araçlarıyla korna çalarak İnönü Caddesi'ni takiben valiliğe gelmek istedi. Trafikte yoğunluk oluşturan minibüsçülerin önü polis ekiplerince kesilerek valiliğe gitmeleri engellendi.

Bir süre cadde üzerinde korna çalarak bekleyen minibüsçüler daha sora araçlarıyla ara sokaklardan valilik önüne geçerek burada kontak kapattı.

Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, valilik önünde bir süre bekleyen minibüsçüler adına yaptığı konuşmada, kentte 150'ye yakın servisçi arkadaşının sosyal medya üzerinden örgütlenerek, korsan taşımacılık ve bazı okul aile birliklerinin "bağış" adı altında aldıkları paraya karşı tepkilerini dile getirdiğini söyledi.

Bu konuya dikkat çekmek için anahtarlarını emniyete ve valiye teslim etmek istediklerini aktaran İnce, "Arkadaşlarımız, 'Ekmeğimizi kazanamıyor, çocuklarımızın nafakasını çıkaramıyoruz. Yetkililer, ilgililer haksızlığa karşı dur demiyor. Kimse bize sahip çıkmıyor' anlamında sosyal medya üzerinden örgütlenmiş. Bizler yıllardır bazı okul aile birliklerinin ve bazı okul müdürlerin bağış adı aldıkları paralara her zaman itiraz ettik." dedi.

İnce, "korsan" taşımacılık yapan minibüslerde öğrencilerin güvensiz şekilde taşındığını; bunların denetiminin yapılmadığını iddia ederek, "Benim esnafım okul servis yönetmeliğine göre aracını dizayn etmiş, son model araçla hizmet veriyor. Vergisini, tüm resmi işlemleri yapıyor hizmet verdiği halde üstüne okullara para veriyor." diye konuştu.

Bir süre bekleyişini sürdüren minibüsçüler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

 AA

servis2servis1

servis3

servis4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Erdem (7 yıl önce)
    SİZ NE BOŞ BOŞ YORUM YAZIYOSUNUZ ARKADAŞLAR,BU İNSANLAR EKMEKLERİ İÇİN,EVLATLARININ RIZKI İÇİN ORADALAR.SERVİSÇİLER ODA BAŞKANI YÜZLERCE DEFA SIKINTILARI GEREK GAZETE,GEREK YAZILI OLARAK GEREKLİ YETKİLİLERE BİLDİRMİŞTİR.SONUCU GÖREMEYEN ESNAF BÖYLE BİR YOLA BAŞKOYMUŞTUR.TABİKİ TRAFİĞİ AKSATMAK İSTEMEZDİK,SÖZ KONUSU EKMEĞİMİZ,HAKSIZLIK OLUNCA BİZIMDE DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMIYOR. BİRAZDA EMPATİ YAPARAK ŞU YORUMLARI YAZSANIZ DAHADA İYİ OLACAK.ELEŞTIRIN AMA DOZUNU KAÇIRMAYIN.BİZİM NASILKİ Bİ ÖĞRETMENİN,POLİSİN,İŞÇİNİN,MUHENDISIN,DOKTORUN,ESNAFIN VS. KAZANCINDA GÖZÜMÜZ YOK İSE SAYGIMIZ VAR İSE SİZİNDE LÜTFEN BİZİM IŞIMIZE,KAZANCIMIZA SAYGINIZ OLSUN LÜTFEN...
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (7 yıl önce)
    HİZAYA GELİN... Servisiydi, minibüsüydü, taksi, beton mikser, el arabası vs. vs. Gereksiz ve tehlikeli bir sürü hareket... Hangisini düzenleyeceksiniz, hangisine yetişeceksiniz ki bilemem. 1,50 TL alacağı sadece bir yolcu için 4,00 TL mazot yakarak içindeki yolcuları bekleten minibüs şoförlerini mi, sadece 1 gidiş 1 gelişi olan Emeksiz caddesinden son sürat aşağı kendi duraklarına doğru karşı şeridi işgal ederek tehlikeli iniş yapan Yeşilyurt-Gündüzbey-C.Gürsel-Barguzu ve Şentepe minibüsleri mi, Milli Egemenlik altı kavşağa yakın minibüslerin kuyruğa girerek saatte 1 km ağır ağır ilerlerken trafiği felç edişlerini mi, aynı minibüslerin Ak Parti bina önünde sürekli korna çalarak bekleyip yolu tıkamalarını mı, Okul servis şoförlerinin direksiyona geçirdikleri 18-20 yaşlarındaki çocukların yüksek hız ve yüksek ses müzik, bir de havalı korna ile şehir içinde dolaşmalarını mı, Çevreyolunda saatte 110-130 km ile hızla giden beton mikserleri ve belediye kamyonlarını mı, kaldırımları işgal eden esnaf otomobillerini mi, yine kaldırımları kendi dükkanları gibi kullanan lokanta, çay ve kahvehaneleri mi, bakır çarşısından aldıkları yükler ile kaldırımlarda ilerleyen tahta el arabalarını mı. vesaire vesaire...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • fbay (7 yıl önce)
    denetim sıfır.nitelikli insan sıfır.eğitim sıfır.herşey parasal yöne bakıyor.topunuzun canıı cenneteeee....boşşşş
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasever (7 yıl önce)
    Bu memlekette trafik sorunun başlıca adresi emniyet müdürüdür. ne servisçilere nede taksicilere bahane bulmayın. onlara göz yuman emniyete bakın. siz hiç kışladan akpınara girip ceza yemediğiniz oldu mu.. ama taksicilere bakın mobesenin önünde her gün 100 defa ters dönüyorlar. insanın aklına deli sorular geliyor . bu işten kimin çıkarı varsa.. TAKSİCLİRE VE MİNİBÜSCÜLERE DOKUNMAYAN EMNİYETİNDİR SUÇ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Bu memlekette trafigi aksatanlar 1 minibus soforleri ve modifiye sahinciler , 2 taksiciler ve servisciler, 3 bayan soforler denilebilir. Serviscilerin niteligi son yillarda baya düstü
    0
    0
    Yanıtla
  • çok haklısınız, sanki bunlara kimsenin gücü yetmiyormuş gibi geliyor, diledikleri gibi heryere giriyorlar, dönüyorlar sonra da çıkıp konuşuyorlar, şoför arkadaşlar vede sayın başkanları acaba yaptığınız hataları da konuşsak mı.
    0
    0
    Yanıtla
  • melih (7 yıl önce)
    servisciler kelle taşıyor sanki ters yöne giren kim makas atan kim yarışan kim cocuklar arabada sağa sola savruluyor 100 km hizdan aşağı düşen yok hepsi ama hepsi sıkıntılı ehliyet yok arabanin sorgulamasini yap hep ceza yemiş yatmamış kayitlilar farklı şoför farklı uyan malatya yarin bi kazada cok sayida can yanarsa iş isten gecer arayin polisi ihbar edin en ufak hatayı bile bugün bana yarin sana...
    0
    0
    Yanıtla
  • m.m.yilmaz (7 yıl önce)
    ÇEVRE YOLUNUN ALTINDA , AKP İL BAŞKANLIĞI BİNASININ YANINDAKİ VE ÖNÜNDEKİ ARA SOKAKLARDA HER SABAH 7-8 ARASI "S" PLAKASI OLMAYAN SERVİSLER İŞÇİLERİ TOPLUYOR , 10 METRE İLERDE TRAFİKÇİLER ŞEHİR İÇİ MİNÜBÜSÇÜLERİ İLE UĞRAŞIYORLAR ,BUNLARI GÖRMÜYOR.....
    0
    0
    Yanıtla