SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Servisçilerden Okullara Artık Bağış Yok!

0
Güncellendi - 2016-11-13 02:43:54
Servisçilerden Okullara Artık Bağış Yok!
A- A+ PAYLAŞ

Kentteki servis firmaları ile bir araya gelen Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, bundan sonra okullara bağış adı altında para vermeyeceklerini söyledi.

Yakında Galericiler Sitesindeki bir restoranda gerçekleşen istişare toplantısında Malatya’da ki servis firmaları ile bir araya gelen Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce ve oda yönetimi sorunlar ve çözüm önerilerini masaya yatırdı. Servis firmalarının sahada yaşadıkları sorun ve sıkıntıları tartışarak çözüm noktasında konuşmak için bir araya geldiklerini belirten İnce, “Gerek servis firmaları, gerekse servisçi esnafı ve oda olarak hepimiz bir aileyiz. Burada birlik ve beraberliğimizi sağlayarak servisçi esnafımızın sahada yaşadığı sorun ve sıkıntıları çözmek için gayret göstermek istiyoruz” diye konuştu. Servisçiler olarak önemli bir hizmet ayağını oluşturduklarını kaydeden İnce, “Uzağı yakın eden, öğrencileri okuldan eve, evden okula götüren kutsal bir mesleği yapıyoruz. Bizler mesleğimizi en iyi şekilde yapmak için mücadele veriyoruz. Tabi ki sıkıntılarımız olacak ama bu sıkıntıları sizlerle beraber çözmek istiyoruz” dedi. Birinci sorunlarının okullara verilen zorunlu bağışlar olduğunu dile getiren İnce, “Bağış adı altındaki paraların bundan sonra vermeyeceğiz. Bunun için bütün şirketleri bir araya getirerek bir oluşum yapmayı planlıyoruz” ifadelerine yer verdi. Servisçiler olarak diğer bir sorunlarının da personel taşımacılığının çok düşük fiyatlarla yapılması olduğunu ifade eden İnce bu konuları el birliği ile ortak akıl ile çözüme kavuşturmak istediklerini söyledi. Servisçi firmalarından okullara bağış adı altında para vermemelerini isteyen İnce, “Bizler servisçiler olarak mesleğimize kalite getirmeliyiz, düzen ve tertip getirmeliyiz. Ancak yüksek miktarda okullara bağış adı altında para vererek ne bizler para kazanıyoruz servisçi esnafı olarak nede sizler kazanıyorsunuz servis firmaları olarak. Bu saatten sonra sizlerden ricam okullara bağış adı altında para vermemeniz” dedi.

Yaşadıkları bir diğer önemli sorunun da korsan servisçilik olduğunu kaydeden Başkan İnce, özellikle ilçelere tahsis dilen 'S' plakalı araçların kent merkezinde yasal olmayan bir şekilde servisçilik yaptığını söyledi. Bu konuda da tüm yetkilileri göreve davet eden İnce, “İlçelere verilen ‘S’ plakaları Malatya’da çalışması yasal değil. Şuan da 150’nin üzerinde ilçe 'S' plakası merkezde yasal olmadan çalışıyor. Bundan sonra ilçe 'S' plakaları Malatya merkezde çalıştığı takdirde 3 defa ceza kesilen ve tutanak tutulduğu zaman 'S' plakası iptal edilecek. Bununla ilgili bizlerde destek vereceğiz” diye konuştu.

İnce’nin konuşmasının ardından söz alan servis firması temsilcileri sorun ve sıkıntıları dile getirdi.

iha

servisciler

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Kerem (7 yıl önce)
    Çevirme oluncada köy yollarını dolaşıyolar ama bir servise 30 kişi bindirmeyi biliyolar örnek olarak verebilirim bizzat şahit oldum devlet hastanesinin önünde servisin içinde nefes alınmayacak vaziyetteydi denetleme yapın gerekirse köy yollarini bile kapatın..
    0
    0
    Yanıtla
  • f44 (7 yıl önce)
    sabahları bir çok servis aracı S plakasız yolcu taşıyor ozellıkle devlet kurumları servisleri nasıl olsa devletın ısınız yapıyoruz dıyorlar sabahları mastının orda bır cevırme yapsınlar servis araclarına cogunda ayakta bır cok yolcu var ve S plakası yoktur
    0
    0
    Yanıtla
  • İlgilenin Lütfen (7 yıl önce)
    Malatya'da tek sorun bu değil ...TRUZİM balık istifi öğrenci taşıyor hiçbir şekilde soruna çözüm getiremiyor şirket olarak çok sorunlu veliler olarak şikayetçiyiz 16 kişilik araçlara 26 öğrenci bindirmek nedir bu çocukların başına birşey gelirse kim verecek hesabını biraz denetleme yapın lütfen herşey para demek değil..
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (7 yıl önce)
    Okul bahçelerinin içine kadar girip öğrenci alıyorsunuz. Son ders hiç bir sınıf beden yapamıyor. Alın dışarı çıkarın dışarda servis yapın bakalım ne olacak.
    0
    0
    Yanıtla