SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Servisçilerden 'S' Plaka Eylemi

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:28:40
Servisçilerden 'S' Plaka Eylemi
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin son toplantısında aldığı 1.450 yeni “S” plaka tahsisi ve ücret tarifesi esnafı isyan ettirdi. Esnaf, belediye önünde davullu- zurnalı  eylem yaptı.  Servisçi esnafının belediye önündeki davullu- zurnalı eylemine ESOB Başkanı Şevket Keskin, “Davullu-zurnalı eylemle işimiz yok” diyerek eylemi tasvip etmediğini ima etti.  

Eylem sırasında konuşan servisçi esnafı sözcüsü Mehmet Karadeniz, “Esnafımızın bu fiyatlarla “S” plakası alması mümkün değildir. Bu karar, rantçıların ekmeğine yağ sürmüştür” diyerek kararın geri çekilmesini istedi. Sözcü Karadeniz; "2011 yılında ihtiyaçtan dolayı yeni tahsis edilen plakalar 10.500-15.500 TL arasında verilmiştir. 2014 yılının Mart ayında Malatya Büyükşehir statüsüne kavuşmuştur. Bununla beraber Malatya Belediyesi sınırları genişlemiştir. Mücavir alan dışında çalıştıkları için S plaka almayan esnaf arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için  S plaka tahsisi talebinde bulunan esnaf arkadaşlarımıza, belediye yetkilileri taleplerin karşılanması için meclis kararı ile fiyat belirleyip bu mağduriyeti gidereceklerine dair tarafımıza söz vermişlerdir. Meclisin  S plakalar için ilçelere 5 bin-8 bin TL, merkez ilçelere ise 40 bin TL olarak karar alması rant ve rantçıların ekmeğine yağ sürmüştür. Alınan bu karar esnaf için daha çok mağduriyet doğurmuştur. Esnafımızın araçları 10-20 bin arasında olup S plakası 40 bin TL'dir. Bu fiyatın neye göre belirlendiğini Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin bize açıklamasını istiyoruz. Esnafımız bu fiyatlara S plakası alması mümkün değildir. Çünkü burada toplanan arkadaşlarımız eskiden beri bu işi yapan servisçi arkadaşlarımızdır. Bu bize verilen özel bir hak değil önceden diğer arkadaşlarımıza verilen haktan faydalanma isteğidir."dedi.

Esnafın talebi üzerine eylem yapılan yere gelen Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin ise, şunları söyledi:

“Bizim davulla, zurnayla eylemle işimiz yok. Sıkıntılarımızı belediyedeki yetkililerle görüşeceğiz. Bu problemi masa başında çözeceğiz. Bizim aslımız ve tarzımız böyle sokaklarda olay yapmak, sokaklarda davul çalmak değildir. Ama arkadaşlarımız böyle bir şey yapmışlar, ben arkadaşlarıma saygı duyuyorum. Demek ki, bir sıkıntıları var. Arkadaşlarımız sıkıntılarını bize pek fazla yansıtmadılar. Galiba S plakası meselesi gündemde. Biz daha önce gidip konuşup belli bir sayıda S plakasında anlaşacağımızı dile getirdik. S plaka sayısı ihtiyaç kadar verilecek. S plakası 1.300 tane verilecek diye bir şey yok. Bu sayı 1.100 olabilir belki 1.050’de kalabilir. Ben sizin hakkınızı kendi hakkımdan fazla korurum. Bundan emin olun. Ben işin nasıl olduğunu, nasıl gittiğini biliyorum. Biz plaka verirken çocuklarınızın nafakasını kazanasınız ve taşımacılık yapasınız diye verdik. Biz demedik ki, plakayı alıp da rant elde edeceksiniz, 40 bine, 50 bine satacaksınız diye. Biz bir taraftan bir milyona plaka verdik, bir taraftan 10 bine verdik. 2 merkez ilçemizin hakkı gasp edildi. Ben bunu Belediye Başkanımızla telefonda görüştüm. Ama son zamanlarda duydum ki, Encümen kararında plaka fiyatı 40 bine çıkmış. Ben belediye başkanına da açıkça söyledim. Burada güzel bir taşımacılık yapılsın, hem çocuklarımız rahat taşınsın hem de insanlarımız güzel bir şekilde taşıma yapsın, çocuklarının nafakasını kazansın. Bu gerçekten çok büyük bir para.  Ben belediye başkanımıza bu parasını asla veremeyeceğimizi, asla böyle bir düşünceniz olmasın diyecektim. UKOME’de birileri fiyatlar böyle olsun diyor ama sakın böyle bir şey yapmayın dedim. Eğer S plakasına ihtiyaç varsa vermek zorundayız. Eğer belediye başkanımız burada olsa inanın bu fiyata çok diyecek. Burayı bir rant kapısına çevirmeyeceğim. Biz bu fiyattan aşağı inmeyeceğiz derlerse eski usulle herkes çalışır. Ceza yazsınlar bakalım nasıl yazıyorlar! Belediyeye para kazandırmam.”

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN, Malatya Söz Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız