SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Servisçilere Seminer

A- A+ PAYLAŞ

Servis sürücülerine Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Tescil Şubesi tarafından seminer verildi.

Sabancı Kültür Merkezi'nde yapılan seminere servis sürücüleri katıldı. Semimerde konuşan Trafik Denetleme ve Tescil Şubesi'nde görevli Komiser Salih Taşgar, "İnsanlar doğumdan ölüme kadar trafiğin içinde. Sevgi, hoşgörü ve kurallara uymakla kazalar önlenir. Kazaların en büyük sebebi kuralları ihlaldir. Kuralların sadece bilinmesi yetmez, uygulanması gerekir. Yol, taşıt ve insan unsuru trafikte 3 önemli unsurdur. Yollarımız düzeldi, bir sıkıntı kalmadı gibi. Ancak kazalar da azalma yok. Aşırı hız ve dikkatsizlikten kaynaklı kazalar arttı. 3 şeritli otobanda sağ şeritteki kamyonun altına giren otomobiller var. Kazalarda duygusal davranmamalıyız. Kurallara uymalıyız. Son yıllarda yapılan istatistikler göstermektedirki, kazalardaki kusurların yüzde 96'sı sürücülerin kişisel hatalarından kaynaklanmaktadır" dedi.

Sağlık İl Müdürlüğü Acil Hizmetler Şube Müdürü Dr. Tarkan Şahin, ilk yardım konusunda bilgiler vererek, "Kaza esnasında yaralı bir kimseyi kımıldatmayın, 112'i arayın. Emin değilseniz, tahmin yürütmeyin. Trafik kazası, iş kazası, kalp krizi, nefes alamama, kanamalı yaralanmalar, zehirlenmeler, intihar, yangın ve doğal afetler gibi durumlarda 112'yi arayın" dedi.

Dr. Şahin, sürücülerden 112 numarasını ararken de şu tavsiyelere uymalarını istedi, "Tam olarak yerinizi tarif edin. Tarif sırasında etrafınızda bulunan market, okul, cami, karakol gibi ayrıntıları vermeye çalışın.Hasatlığın veya yaralanmanın tarifini yapın. Hasta veya yaralı sayısını bildirin. Adınızı, soyadınızı ve aramayı gerçekleştirdiğiniz telefon numarasını bildirin. 112 görevlisi size aksini söylemedikçe telefonu kapatmayın. 112 görevlisinin size tekrar arayabileceği akılda tutun ve telefonunuzu gereksiz yere meşgul etmeyin."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız