SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Servisler Yeniden Yapılandırılıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:45:59
Servisler Yeniden Yapılandırılıyor
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ndeki servis yenileme çalışmalarının yüzde 60’ının tamamlandığı bildirildi. 

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd.Doç.Dr. Mehmet Aslan, servislerde koğuş sisteminden oda sistemine geçiş hakkında şunları söyledi: “İki yıldır devam eden yoğun bakım ve servislerimizi yeniden yapılandırma çalışmalarımız devam ediyor. İki ekip çalışıyor. Havalandırma sistemli düzenleme olduğu için bu süreç beklediğimizden de yavaş gidiyor. Bu yıl bütün süreci tamamlamak istiyorduk. Yoğun bakımlar tamamlandı. Servislerin ise yüzde 60’ı bitti. Yeni alanlar oluşturuyoruz, Fizik Tedavi Ünitesi’nde yeni alan oluşturduk. 7-8 servis kaldı, diğer servisleri tamamladık.” 

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi yanında karaciğer hastanesi inşaatının sürdüğünü anlatan Mehmet Aslan, şöyle konuştu: “Hedefimiz, 2014‘ün ikinci yarısının ilk kısımlarında tamamlamaktır. Hastane inşaatı tamamlanınca iç donanım yapılacak. Cihazların ihale süreçleri başladı. 2014’ün Ekim ve Kasım aylarında hizmete açılır diye ümit ediyoruz.”

Kanser Hastanesi konusunda çalışmaların sürdüğünü söyleyen Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kanser Hastanesi için somut bir şey yok ancak gerek iş adamlarımız ve devletimizin kurumları ile gerekli görüşmeler yapılıyor. Zihinsel hazırlıkları yaptık. Teknik hazırlıkları üst yönetim sürdürüyor.“

Aslan, merkeze yeni bir cihaz aldıklarını hatırlatarak sözlerini şöyle tamamladı: “Kemoterapi cihazını 7,5 milyon TL’ye aldık. Üniversite hastanelerinde ilk olma özelliği taşıyor. Türkiye’de 9 tane var, 6’sı Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, iki özel sektörde var. Biri de bizim merkezimizde hizmet vermeye başladı. Ayrıca, bölgedeki hastalara hizmet veriyor.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız