SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ses Çıkarmaz, Kokar!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, siyah poşet içerisinde gıda maddelerini taşınmasının yasak olduğunu bildirdi.

Güldal, yaptığı yazılı açıklamada, şöyle dedi:

"Türk Gıda Kodeksine göre, gıda maddelerinin atık plastik maddelerin hijyenik olmadan dönüştürülmesiyle elde edilen koyu renkli bu poşetlerin içinde taşınması ve muhafaza edilmesi yasaktır.

Ancak direkt polietilenden üretilen poşetlerde (farklı renkte de olabilir) gıdaların taşınması ve muhafaza edilmesinde bir sakınca yoktur.

İlimizde geçmiş yıllarda ve halen devam eden sıkı denetimler ve yasal işlemler ile atıklardan elde edilen bu poşetlerin gıdada kullanılmasının önüne geçilmiştir.

Halk, gıda sektöründe faaliyet gösteren işyeri sahipleri ve ambalaj materyali satan işyerleri bu konuda bilgilendirilmiştir.

Poşetin kaliteli olup olmadığını kokusundan ve dokunulduğunda çıkardığı sesten anlamak mümkündür. Kaliteli poşet kırıştırılırsa ses çıkarır, kokmaz. Kalitesiz poşet ise kırıştırılırsa ses çıkarmaz, kötü kokar.

İlimizde 39 adet süt işletmesi mevcut olup, 2007 yılında 123 adet denetim yapılıp, 61.000YTL İdari Para Cezası kesilmiştir. 2008 yılında ise Temmuz ayı itibariyle 41 adet denetim yapılarak Söz konusu işletmelere 5179 sayılı Kanuna aykırılıktan 62.000 YTL İdari Para Cezası kesilmiştir.

İl Müdürlüğümüz Kontrol Şube Müdürlüğü Gıda Denetçileri tarafından kontrol ve denetimlerimiz rutin olarak yapılmakta olup, Bakanlığımız tarafından faaliyet gösteren sektör gruplarının yılda kaç defa denetleneceği mevzuatımızca belirlenmiştir. Bu doğrultuda Gıda Denetçileri tarafından denetimler yapılmaktadır
Ayrıca Müdürlüğümüze yapılan ihbar ve şikayetler de en kısa sürede değerlendirilerek ihbar ve şikayeti yapan kişiye bilgi verilmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız