SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ses Yarışması Yapılacak

A- A+ PAYLAŞ
Müzisyen Eğitimciler Sanat Derneği (MESD) Başkanı Mehmet Balkış, Türk Halk Müziği ses yarışması düzenleyeceklerini söyledi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Balkış, "Dernek olarak özelde Malatya Musikisini, genelde de Türk Müziğini geniş kitlelere duyurmak ve sevdirmek, Malatya'mıza ve Ülkemize yeni besteler ve sesler kazandırmak, sosyal risk altındaki gençlerimizi kültür ve sanata yönlendirerek ilimizin ve ülkemizin sosyal kültürel ve sanatsal hayatına katkıda bulunmak amaçlarıyla bir ses yarışması daha düzenlemiş bulunmaktayız. Hemşerilerimizin bildiği üzere derneğimizce bir dizi ses yarışmaları ve anma programları, kurslar konserler, gösteriler, panel, TV programları gibi etkinlikler düzenlenmiş ve bu etkinlikler sayesinde yüzlerce gencimiz müzik dalında kendini ispat ve ifade etme imkanı bulmuştu. Geçmişte yapılan bu ses yarışmalarında dereceye girenlerin büyük çoğunluğu kendilerine verdiğimiz eğitim ve kurslardan sonra Müzik dalında eğitim veren Eğitim fakülteleri,Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Konservatuarlara yerleşmiş hatta öğretmenlik ve hocalık sıfatlarını kazanmışlardır. Bir kısmı ise usta birer müzisyen olmuşlardır" dedi. 
 
Balkış konuşmasına şöyle devam etti; "Belirtilen etkinliklerimize bir yenisini ekleyerek hizmete devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz. THM dalında düzenlenen bu yarışma'nın final jürisinde geçmişte olduğu gibi konunun uzmanı akademisyen,sanatçı ve gazeteciler de bulunacaktır.  Ödül olarak ise ilimizde ilk defa yapılacak bir uygulama ile ilk 3 dereceye giren yarışmacılara demo albüm yapılacaktır. Müracaatlar Emekliler parkı karşısındaki dernek bürosuna öğleden sonraları kabul edilecek olup son başvuru tarihi ise 31 Ocak 2012'dir." 
 
"Gelecek nesillerin doğru dürüst yetişmesi için için bu tür etkinlikler önemlidir." diyen MESD üyesi sanatçı Ufuk Erbaş ise konuşmasında, "Zamanını geçirmeden genç yenekleri teşhis edip, belli doğru yönlere kanalize etmek gerekiyir. Bu tür calışmalar çok faydalı faaliyetlerdir. Demir çırakları maragozlar da sanatçı olmuştur. Rahmetli Ahmet Sezgin meslek olarak maragozdu. İbrahim tatlıses, demirci ustası idi. Genç yetenekleri tespit edip, sanatçılık ruhları ortaya çıkarılması böyle yarışmalarla sağlanır"dedi. 
 
MESD üyesi Kemal Kasap da, derneği faaliyetlerinden dolayı kutlayıp, "Afaki bir çalışma olarak görülmemesi lazım. Aileler, çocuklarında yetenek varsa bu tür yarışmalara teşvik etmelidir" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız