SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sesimize Kulak Verilsin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:32:17
A- A+ PAYLAŞ
Adliye önünde sendika üyeleriyle birlikte açıklama yapan Memur Sen'e bağlı Büro Memur Sen Malatya Şube Başkanı Rasim Bulut, "Bugün burada adaletin dağıtıldığı, adaletin merkezi adliye önünde, mağdur olan adalet personeli için toplanmış bulunuyoruz. Gerek adli, gerekse idari yargı mercilerinin iş yükünün artmasına paralel olarak adliye personelinin göstermesi gereken fedakarlık da gün geçtikçe çoğalmaktadır. " dedi. 
 
Bulut konuşmasının devamında; "Zengin fakir, kentli köylü, genç yaşlı, kadın erkek ayrımı yapılmayan, herkese eşit adaletin dağıtıldığı adliyelerde, iş yükünün artmasına rağmen çalışanların özlük haklarında yeteri kadar iyileşme yapılmamaktadır. Ayrıca Adliyelerimizde çok sayıda 4/c statüsünde çalışan arkadaşımız bulunmaktadır. Bunlar en az diğer personel kadar çalışıp canla başla çalıştıkları halde fazla çalışma ücreti alamamakta, aile yardımından faydalanamamakta ve bir çok sosyal haklardan mahrum bulunmaktalar. Bu yetmiyormuş gibi 11 ay çalıştıktan sonra en az bir ay işten çıkarılarak adeta sokağa terk edilmekteler. Bakanlık makamının resmi web adresinde yayımlanan 3. yargı reformu adı verilen Kanun Tasarısı'nda mübaşirlerin Genel İdari Hizmetler sınıfına geçmeleri umudu doğdu. Ancak yasa tasarısı Başbakanlıktan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edilen tasarıda maalesef mübaşirlerin genel idari hizmetler sınıfına dahil edilmesine ilişkin kısım çıkartıldı. Mübaşirler bu uygulama ile önce sevindirildi sonra mağdur edildi. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı makamında yüksek yargı başkanları ile yapılan yargı paketi toplantısı neticesinde Adalet Bakanlığı'ndaki sadece belli bir kesimin ücretlerinin arttırılacağı yönündeki açıklamayı da kabul etmemiz mümkün değildir. Bir kesime ücret artışı sağlanırken diğer kesimin mağdur edilmesi yanlıştır. Adalet Bakanlığı personeli bir bütündür. Personel, çok çalışmakta ancak emeğinin karşılığı olan ücreti alamamaktadır ve çeşitli haksızlıklara maruz kalmaktadır. Büro Memur-Sen olarak, adalet dağıtan ancak adil uygulamalardan faydalanamayan bakanlık personelinin moral ve motivasyonun arttırılmasını ve bozuk çalışma barışının tekrar  bağlanmasını istiyoruz. Bunun için mübaşirler ve hatta bütün hizmetli kadroları genel idari hizmetler sınıfına geçirilmelidir ve tüm adalet çalışanlarına insan onuruna, haysiyetine yakışır bir ücret verilmelidir. Adaletin ibresi bir kez de olsa çalışanlara dönmelidir. Adalet Bakanlığı'nın ve yüksek yargı başkanlarının bu sesimize kulak vermesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız