SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sesimizi Duymaya Başladılar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:58:33
A- A+ PAYLAŞ

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Fransa Başkanı Sabri Unat, Avrupa'da yaşayan vatandaşların, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına adaylığını olumlu karşıladığını söyledi. 

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Malatya'ya gelen ve bir dizi temasta bulunan Unat, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Avrupa'da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

UETD olarak 2004 yılından buyana çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Unat, "Çalışmalarımızın temel esasında; Avrupa'daki vatandaşlarımıza yardımcı olmak, sıkıntılarını çözmek, dertlerini dert edinmek var. Son dönemde, Sayın Başbakanımızın da öncülükleriyle kurulan bu vakfımızda, kardeşlerimizle bir lobi faaliyeti oluşturuyoruz" dedi.

Unat, Avrupa'daki sıkıntıların Türkiye'den daha farklı olduğunu belirterek, şunları söyledi: "İnsanımız farklı dil, din ve etnik gruplardaki insanlarla beraber yaşamaya çalışıyor. Tabi bunun farklı zorlukları var. Gurbet hasretiyle yaşayan vatandaşlarımızın sıkıntılarına elimizden geldiğince yardımcı olmak" ifadelerini kullandı.

"AVRUPA GENELİNDE 145 SANDIK KURULACAK"

Avrupa genelinde Cumhurbaşkanlığı seçimi için 145 sandık kurulacağını kaydeden Unat, şunları söyledi: "Avrupa'daki vatandaşlarımızın oy kullanma hakları daha önceden yoktu. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimde Avrupa'daki vatandaşlarımız oy kullanacak. Avrupa genelinde 145 sandık kurulacak. Konsolosluklarımızın bulunduğu her bölgede sandıklarımız olacak. Avrupa'da yaşayan 2 milyon 700 bin vatandaşımız oy kullanacak. 900 bin vatandaşımızın Türkiye'de tatilde olduğunu düşünürsek, bir milyon 800 bin vatandaşımızın sandığa gitmesini bekliyoruz. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olan vatandaşlarımız, yurt dışında bulundukları sürece yurt dışındaki temsilciliklerimizde oy kullanabilirler. Türkiye'de olan vatandaşlarımızda, birçok noktada 'yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olduklarını' ifade ederek oy kullanabilecekler. Avrupa'da 20 Temmuz'da sandıklarımız açılacak."

"BAŞBAKANIMIZIN ADAY OLMASINI VATANDAŞLARIMIZ ÇOK OLUMLU KARŞILADI"

Unat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olmasını, Avrupa'da yaşayan Türklerin olumlu karşıladığını ifade ederek, "Sayın Başbakanımıza, Avrupa'da çok büyük bir destek var. Biz bunu Köln'deki UETD toplantımızda gördük. Yaklaşık 50 bin vatandaşımız ile Başbakanımızı ağırladık. Daha sonra Fransa'da, Sayın Başbakanımızı ağırladık. Orada da yine 40 bin vatandaşımız, Başbakanımızı ağırladı. Vatandaşlarımız, Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanlığına adaylığını sorduğumuz zaman bütün sivil toplum kuruluşları, dernekler çok olumlu karşıladı. Sayın Başbakanımızın aday olmasını istiyorlardı ve bu gerçekleşti. Muhalefet bir çatı adayı çıkardı. Bu çatı adaya karşı, birinci turda Sayın Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız olacak" dedi.

"SESİMİZİ DUYMAYA BAŞLADILAR"

Fransa'da Ermenilerin yaptıkları lobi çalışmalarına karşı, seslerini yükseltmeye başladıklarını dile getiren Unat, "Daha önceden Fransa'da, 500 bin Türk vatandaşımız bulunmasına rağmen Türklerin varlığı söz konusu olarak görülmüyordu. Fransa'da 500 bin Ermeni vatandaşı yaşıyor. Bu 500 bin Ermeni, Fransa'da kanunları dahi değiştirebilecek bir güce sahipler. Lobileşme öyle gerçekleşmiş. Ama ilk defa 3 sene önce çıkacak olan Ermeni yasa tasarısında, Türklerinde seslerini duydular. Bizler UETD olarak vatandaşlarımızı Paris'teki merkezde toplayarak, Fransız hükümetine bir mesaj verdik. 'Artık bizim sesimizde Fransa'da var' dedik. Şuanda Ermeni yasa tasarısı durduruldu. Ama 2015 yılı bizim için çok önemli. Vatandaşlarımızı bilinçlendirme noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Fransız makamlarıyla devamlı görüşme içerisindeyiz. Ermeni yasa tasarısının çıkmaması konusunda çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız