SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sesin Çıktı mı?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:48:00
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Suriye’de bir sürü şey söylüyorsun. Irak'ta 1.5 milyon insan katledildi. Sesin çıktı mı? Çıkmaz. 10 binlerce Müslüman kadına tecavüz edildi. Başkalarının papağanı olanın ülkesine katkısı olamaz. Başkalarının arabasına binen bilmediği istikamete gider" dedi. 

Partisinin 81 il başkanlarının toplantısının yanında bir dizi açılış ve ziyaret için Antalya’ya gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Gençlik Eğitim Merkezi’nin açılış törenine katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın yaptığı konuşmada, 8 bin 200 metrekarelik alana kurulu gençlik merkezi Antalya'da barınma ihtiyacı olan öğrencilerin hizmetinde olacağını bildirdi. Başkan Akaydın, çok mutlu bir günde olduklarını belirterek şöyle konuştu: "İnsan odaklı projelerden birini daha hayata geçiriyoruz. Üniversite ve lise öğrencilerinin konut ve barınma ihtiyacını karşılamak için bu merkezi yaptık. 200 öğrenciyi 4 yıldır belediyenin tesislerinde zaten ağırlıyorduk. 5 bin metrekareye yakın alanda öğrencilerimizin barınma, konaklama kısacası bir öğrencinin ihtiyacı olan ne varsa her şeyin yapıldığı bir merkez burası. İki ve dört kişilik odalarımız var. 300 kişilik kapasite ile açıyoruz. İstenirse bu kapasite daha da artırılabilir" Başkan Akaydın, yeni projeleri ile öğrencilere yönelik dolap, yatak ve masa çalışması içinde olduklarını ve 6 milyon liraya malolan merkezin tüm öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

CHP'Yİ KÖTÜLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, gençlere yapılan yatırımın bir ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğuna vurgu yaptı. O nedenle CHP’li belediye başkanlarının temel hedeflerinden birinin gençlere yatırım yapması olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Toplumcu insan odaklı belediyeciliğin temeli budur. Gençlik sadece bizim ülkemiz için önemli değil her toplum için önemlidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkeyi emanet ettiği tek kurum onun gençliğidir. Gençlik o nedenle büyük sorumluluk taşıyor. Gençlik geleceğe bakacak, çağdaş uygarlığa ulaşmak için her türlü çabayı gösterecek işte o gençlik Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliği olacaktır. Gençlik geleceğimizdir. O nedenle gençlere önem veriyoruz. Gençlik siyasetle ilgilenmelidir. Eğer gençlik siyasetten uzaklaşırsa siyasetin odağına başkaları gelir oturur. Türkiye çıkmaz bir sürecin içine her an girebilir. Gençliğe ihtiyacımız var. Onların daha fazla siyasete ilgi duymalarını bekliyoruz” 

Kılıçdaroğlu, konuşmasında, “Dün Türk televizyonları haber bültenlerini bir tarafa bırakarak, beyzbol sopası yemiş birinin uzun süre zırvalarını ekranlarında bütün yurttaşlara izletti. 1930’lardan, 1940’lı yıllardan başlayarak CHP’yi kötülüyor. 1930’lu yıllardan sizin alıp veremediğiniz nedir? O yıllarda okuma yazma oranı yüzde 3’tü. O yıllarda sıtma vardı. O yıllarda Ankara’dan Polatlı’ya bir günde gidilemezdi. 1925 yılında o insanlar Kayseri’ye gittiler uçak fabrikasını kurdular. Haliç’e denizaltı yapmak için tören düzenlediler. O insanlar 1930’lu yıllarda Merkez Bankası’nı kurdu. Senin sata sata bitiremediğin, Etibanklar’ı, Sümerbanklar’ı yaptılar. O insanlar Anadolu’yu baştan aşağı demiryolu ile ördüler. Emperyalizme karşı mücadele etiler. Kadın erkek eşitliği için mücadele ettiler. O insanlar 1940’ların sonunda bu ülkeye çok partili hayatı getirdi. O insanlar kimseden beş kuruş para almadan ülkeyi çağdaş uygarlığa çıkardı. O insanlar iktidarı devrettiklerinde Merkez Bankası’nın kasasında 176 ton altın vardı. Ve o insanlar Osmanlı’nın borcunu son kuruşuna kadar ödediler. Kalkmış 1930’lardan 40’lardan bahsederek CHP’yi kötülemeye çalışıyor.”

OTUR OTURDUĞUN YERDE DEDİLER

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı eleştirmeye devam ederek şu soruyu sordu: "Ben şimdi soruyorum. Sen Başbakansın. Senin askerlerinin başına çuval geçirildiği zaman sen ne yaptın?" 

Konuşmasında "Mustafa Kemal’in Türkiyesi’n de, İnönü’nün Türkiye'sinde böyle bir şey olabilir miydi” diye soran Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a şöyle yüklendi: “Askerlerinin başına çuval geçirilen bir ülkenin Başbakanı olmak seni utandırmıyor mu? Cilvegözü’nde 14 yurttaşımız, Reyhanlı’da 54 insanımız teröre kurban gitti. Davıd Cameron İngiltere’nin Başbakan’ı yurtdışında gezideydi. Bir İngiliz askeri hayatını kaybetti. Bütün programını iptal etti. Ülkesine döndü. İşte ona devlet adamı denir. İşte ona ülkesini seven adam denir. 51 kişi hayatını kaybetmiş, Reyhanlı kan gölüne dönmüş beyefendi ancak bugün gidebiliyor. Ne oldu Amerika’dan yeni mi izin aldın sen? Uludere’de 34 kardeşimizin katili Recep Tayyip Erdoğan’dır. Siz hiç uçağı düşürülen hükümet gördünüz mü? Akdeniz’in sularında iki pilotumuz şehit oldu. Ne oldu? Ne yaptı Recep Tayyip Erdoğan? Oturdu yerine. 'Otur oturduğun yerde' dediler. Oturdu oturduğu yerde. Gazze’ye bir gemi gönderildi, 9 yurttaş öldü. Ne oldu? Çıktı bir konuşma yaptı. Türk donanmasının eşliğinde yardım gemisi göndereceğiz dedi. Gönderdi mi? Ben ne dedim. Yalancıdan Başbakan olmaz.”

ESAD'A KARDEŞİM DEMEDİK

Suriye konusuna da değinen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Suriye’de yanlış yapıyorsunuz’ diyoruz. Hiçbir şey bilmiyorsan bütün dünyanın saygısını toplamış bir liderimiz var. Adı Mustafa Kemal Atatürk. Bari hiç değilse onun söylediklerini tut. ‘Suriye’de yanlış yapıyorsunuz’ dedik. ‘Siz Esad’cısınız’ dediler. Hiç bir zaman Esad’a kardeşim demedik, tatil yapmadık. Ben de Suriye’ye demokrasi gelmesini isteyenlerden biriyim. O ne dedi. ‘Esad kardeşimdir’ dedi. Bir sabah düşman Esad oldu. Aynı şeyi Kaddafi'ye yaptı. Elinden dolarlar aldı şehit ailelerine bağışlayacağını söyledi. Siz şehit ailelerine bağış yaptığını duydunuz mu? Ne dedim yalancıdan Başbakan olmaz. Erbakan’ı aynı şekilde arkadan hançerledi. Gömleğimi çıkarttım dedi. Çıkarttığı gömlek aslında gerçek değil" 

BİZ TEMİZ İNSANLARIZ

Başbakan Erdoğan'ın en son CHP’yi suçlamaya başladığını savunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Neymiş bir şoför CHP heyetini Suriye’ye götürmüş. Ben o heyete dedim arkadaşlar, arabayla gitmeyin deve ile gidin dedim. Deveye binselerdi o zamanda o develer Esad’ın develeri diyeceklerdi. Sen asla bize leke atamazsın. Biz temiz insanlarız. Haram yemeyen düzgün insanlarız. Biz haramzade değiliz. Suriye’de bir sürü şey söylüyorsun. Irakta 1.5 milyon insan katledildi. Sesin çıktı mı? Çıkmaz. 10 binlerce Müslüman kadına tecavüz edildi. Mümkün değil, mümkün değil. Başkalarının papağanı olanın ülkesine katkısı olamaz. Başkalarının arabasına binen bilmediği istikamete gider. Dış politika ülke çıkarlarına göre olmalıdır. Siz dış politikanızı başkalarının üzerine inşa ederseniz duvara toslarsınız. Suriye konusunda uluslar arası konferans toplandı. Ben aynı masaya oturmam dedi. Şimdi Obama söyledi. Aynı masaya tıpış tıpış gidip oturacak. Sen misin Başbakan, sen misin devlet diyen, sen misin devleti koruyan. Sen misin TC onurunu koruyan."

BİZ SADECE ALLAH’DAN KORKARIZ 

Başbakan’ın açtığı tazminat davasına da değinen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Ailen sana alçak demeyi mi öğretti. Bu mu aile terbiyesi? Sana sesleniyorum aynaya bakıp mı konuştun acaba sen? 1 milyon liralık tazminat davası açmış. Beni parayla korkutabileceğini sanıyor.”

Allah’tan başka korkuları olmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Çünkü, onların hayatı para. Mümkün olsa kefene cep yapacaklar, öbür dünyaya dolar götürecekler. Parayla bizi korkutacaklarını sanıyorlar. Tekrar söylüyorum, 34 kişinin katili, 14 yurttaşın katili, polisimizin katili Recep Tayyip Erdoğan’dır. Herkes bunu böyle bilsin. Ülkeyi yöneten sen değil misin? İstihbarat raporları ona gelmiyor mu? Peki kimi sorumlu tutacağız. Reyhanlı’daki manavı mı sorumlu tutacağız. 51 kişi hayatını kaybediyor beyefendi Amerika’ya gidiyor. Sorumlu kim CHP. Gitsin bir tane gizli tanık bulsun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bize bombaları verdi patlattı kendisi oradaydı ama o sıra başka bir yerdeydi. Bunu söyleyebilirler" 

Açılış töreni öncesi ‘Shaman Dans Topluluğu’nun dans gösterisi beğeniyle izlendi.

Törene CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Gökhan Günaydın, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, CHP İl Başkanı Devrim Kök ile çok sayıda partili katıldı.

Konuşmaların ardından protokol merkezin açılış kurdelesini kesti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız