SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sesleri Duyuluncaya Kadar

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:53:31
Sesleri Duyuluncaya Kadar
A- A+ PAYLAŞ

Paşaköşkü Mahallesi’nde kurulan baz istasyonuna vatandaşlar tepki göstermeye devam ediyor. 

Bir GSM şirketi tarafından Paşaköşkü Mahallesi’nde kurulan baz istasyonuna karşı tepkiler giderek büyüyor. 

Kemal Özalper İlkokulu önünde toplanan yüzlerce kişi ellerindeki Türk Bayrağı, pankart ve sloganlarla baz istasyonunun kurulduğu alana kadar yürüdü. Yürüyüşe destek veren CHP Malatya İl Teşkilatı’nın aracına bazı vatandaşlar tepki gösterdi. 

Mahallelerinde baz istasyonu istemediklerini belirten vatandaşlar, baz istasyonu kaldırılıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Bir süre sloganlarla baz istasyonuna karşı tepkilerini dile getiren vatandaşlar, baz istasyonun kurulduğu alanda halay çektikten sonra dağıldı.

CHP'DEN DESTEK..

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Teşkilatı da vatandaşların baz istasyonu eylemine destek verdi. CHP İL Başkanı Enver Kiraz, CHP İl Yönetimi, İl Genel Meclisi Üyeleri ile partililer, vatandaşlarla birlikte yürüyerek, baz istasyonuna tepki gösterdi. 

Yürüyüş sonrası gazetecilere açıklamada bulunan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, vatandaşların tepkisine CHP olarak başından beri destek verdiklerini ifade ederek, “Halkın haklı isyanını burada görüyoruz. Mahallelerine baz istasyonu kurulmasını istemeyen binlerce kişi 10 gündür burada yürüyor. 10 gündür yetkililere sesleniyorlar ancak hiçbir yetkili, kurum ve kuruluş sesimize maalesef kulak vermiyor. Onlar sustukça buradaki insanlar ve bizler haykırmaya devam edeceğiz. Buradan sesimizi ve taleplerimizi duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

Kiraz, baz istasyonu kaldırılıncaya kadar tepki vermeye devam edeceklerini kaydederek, şunları söyledi: “Baz istasyonlarının insanların sağlığını tehdit ettiğini, psikolojilerini bozduğunu, küçük çocukların gelişimini engellediğini biliyoruz. Sadece hukuki kararlar değil teknik verilerde baz istasyonlarının gerçek yüzünü ayrıntılı şekilde ortaya koymaktadır. Baz istasyonunu yaydığı manyetik dalgalar, başta kanser olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Bu anlamda hepimizin sağlığı ve çocuklarımızın sağlığı tehlikededir. Bu tehlikeye gür sesle “hayır” demeye devam edeceğiz.”

Yetkililerin konuya duyarsız kaldıklarını öne süren Kiraz, “Yetkili kurumlar maalesef sorumsuzca davranıp, burada ruhsatı verirken bu halka ve burada oturan insanlara hiç sormadılar. Bu dev baz istasyonunu buraya yerleştiren GSM şirketinin de gözünü para bürümüş ki, sağlığımızı ve buradaki insanların sağlığını hiçe sayıyor. Birde baz istasyonunu kurulduğu yerin ayrı bir önemi var. Bu bina ve bahçesi TEDAŞ’a aittir. AKP hükümetinin peşkeşlerinin en dikkat çekicilerinden birisi TEDAŞ’ı özelleştirmesiydi. TEDAŞ’ı satın alan AKSA şirketi yatırım düşünen bir şirket ise niye burayı kiraya veriyor? Bunu da merak ediyoruz. AKSA’nın halka yaşattığı onlarca sorun yetmiyormuş gibi şimdi de kurulmasına izin verdiği baz istasyonu ile uğraşıyoruz. AKP’nin insanı mı parayı mı önemsediğinin en güzel örneklerinden birisi burada sergileniyor” görüşünü savundu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız